Adaylar oy peşinde

Adaylar oy peşinde
CHP’de ön seçime iki hafta kala milletvekili aday adayları ilçe ilçe gezerek katıldıkları toplantılarda üyelerden destek istiyor. Kumburgaz eski Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu’nun girişimiyle, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri’den milletvekilliği

CHP’de aday adaylarının tanıtım çabaları artarak devam ediyor. Büyükçekmece, Silivri Çatalca’dan önseçime soyunan 15 aday adayı Güzelkent Hukuçular Sitesi’nde düzenlenen toplantıda, kendilerini tanıtarak üyelerden destek istedi. Aday adaylarındanCHP istanbul eski başkan yardımcısı Zeynel Emre “Türkiye derin bir kaos ortamına itiliyor.Özellikle kadına yönelik ve şiddet inanılmaz boyutlara ulaştı. Kadını ikinci sınıf olarak niteleyen bir anlayış ın egemenliğine son vermemiz gerekiyor” dedi.

Top artık sizde
Aday adaylarından Erhan Bozan’da ülkeye örnek olacak bir demokrasi modelini parti içi önseçimle yaşama geçirdiklerini belirtti. Yaratıcı, CHP’yi iktidara taşıyacak dinamik kadroları CHP üyelerinin belirleyeceğine dikkat çekti.Bozan; “Deyim yerinde ise top artık sizde. Değerli örgüt emekçilerinde. Bu topu ya doksana atıp ağlara takarsınız. Yada direğe vurdurup golu kaçırırsınız Yeni dönemin kadroları partiyi iktidara götürecek isimler her kimse belirlemek sizin elinizde bunun bilinciyle en doğru kararı vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 

CHP iktidar olacak
Genç isimlerden gazeteci Eren Erdem’de CHP’nin 7 haziran genel seçimlerinde iktidar olacağını belirterek; “AKP’nin yüzbin kişiyle yaptırdığı gizli tutulan anketi önmüzdeki hafta belgeleriyle açıklayacağım.AKP’nin oya oranı yüzde 35’lere indi. CHP ise yüzde 32’yi geçti. MHP yüzde 18, HDP ise yüzde 9.2 olarak görünüyor. Bu tabloyla 7 Haziran’dan sonra Türkiye’de yeni bir dönem başlayacaktır” dedi.

Enerjimizi dışa harcamamız gerek
CHP’nin İstanbul 3.bölgedeki kıyasıya yaşanacak önseçim yarışında sıralamaya girmek uğraşında olan kadın adaylarından Haliye Donmuş’ta Güzelken Hukukçular Sitesi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında 20 yıldır CHP’nin bir işçisive neferi olduğunu vurguladı.Donmuş, partide aday belirleme yönteminden yıllardır şikayet ettiklerini belirten Haliye Donmuş şunları söyledi:

“Yok edilen hakkın, hukukun ve adaletin yeniden inşası için yollara çıktık.Hiçbir ayrım gözetmeden insan haklarının korunması, kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapan ayrımcılığın ortadan kaldırılması içinelele vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıyla oynadıalr. Bunların tümünü düzeltmek için 7 haziran günü, haksızlıkları, yolsulukları, hırsızlıkları başımızdan defedelim. Yeni bir dönemi başlatalım” diye konuştu.



Üyenin iradesi belirleyecek
CHP İstanbul eski İl Başkan yardımcısı Ali Ulvi Gökbulak’ta yaptığı konuşmada “İnanırsanız başarırısınız.AKP’nin iktidarına son vermek bizim ellerimizde.Daha çok çalışacağız. Ne yapacağımızı yurttaşlarımıza kapı anlatacağız. Bu iktidardan AKP belasından Türkiye’yi mutlaka kurtaracağız” dedi. Gökbulak,29 Mart önseçimlerinde üyelerin iradesiyle ortaya iyi bir tablonun çıkması, bunun üzerine genel merkezinda iyi adaylarla listesini tamamlaması halinda seçimelrden 3.bölgede CHP’nin mutlaka birinci parti çıkacağına inandığını söyledi.

Parti başarıyı yakalayacaktır
Aday adaylarından Op.Dr. Ali Şeker’de halkı içine alan bir organizasyonun başarıyı mutlaka yaşayacağını vurguladı. 29 Mart günü 3.bölgede kayıtlı 70 bin partilinin oy kullanacağını anımsatan Dr.Ali Şeker; sosyal demokrat iktidara giden yolda bunun önemli bir viraj olacağını kaydetti. Genel merkez tarafından belirlenen milletvekillerinden de söz eden Ali Şeker; “Dokuz arkadaşımızdan ikisi üçü dışında bu örgüt kimseyi görmedi..Bu kezde gene atama yöntemi uygulansa daha da başarısız olunurdu. Şimdi bir umut bir heyecan var. Devrimci CHP örgütü bu heyecanı ile önseçimin ardından sıralanacak adaylarıyla partiyi iktidara taşıyacaktır” dedi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.