Bana tezgah kurdular

Bana tezgah kurdular
Silivri’den milletvekili aday adayı olan ve ilçeden birinci çıkan isim Selami Değirmenci ön seçim sonrası Gazete İstanbul’a konuştu. Değirmenci, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarının aleyhine çalıştığını söyledi ve ‘’
SİLİVRİ’den Milletvekili Aday Adayı olarak ön seçime giren Selami Değirmenci, seçim sonuçlarını Gazete İstanbul’a değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ‘Değirmenci önce yerel seçimlerde AK Parti’ye çalıştığı söylentilerinin önüne geçsin. Bu söylentilerin önüne geçilmeden ben kendisini nasıl destekleyeceğim’
sözleri üzerine Değirmenci ile Işıklar arasında tartışma yaşanmıştı. Değirmenci ön seçim sonrası yaptığı ilk değerlendirmede aleyhine çalışanlardan bahsetti ve İlçe Başkanı Suna Göçengil’in de aynı tezgâhın içinde olduğunu söyledi.

Aleyhimize çalıştılar

Değirmenci tüm engellemelere rağmen ön seçimde Silivri’den birinci çıkmasını ‘Örgütümüze güveniyoruz’ sözleriyle değerlendirdi ve şunları söyledi: “Biz her zaman partililerimize güvendik ve öyle yola çıktık. Belediye Başkanının, İlçe Başkanı ve yöneticilerin, Kadın Kollarının, Gençlik Kollarının büyük mücadelesine ve aktif olarak aleyhimize çalışmalarına rağmen yine üyelerimiz bizi birinci çıkardı. Kaldı ki biz diğer aday adayları Mümin Tuğlu ve Dilruba Önal’a da oy istedik. Ama onlar aynı şeyi yapmadılar. Buna rağmen bunlara rağmen birinci çıkmamız tabii ki anlamlı. Dağıttığımız oy pusulalarında her iki aday adayının da ismi vardı. Mümin Tuğlu’nun listesinde de bizim ismimiz vardı ama veren vardır, vermeyen vardır.”

O da tezgahın içindeydi

Değirmenci, ön seçim günü CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ile aralarında yaşanan tartışmayı ise şöyle değerlendirdi: “Okul içinde oy pusulası dağıtımına izin verilmediğini söyledikleri halde dağıtanlar olduğunu ifade ettik. Suna Hanım ilkinde durumu engelledi ama devam edince ‘Müdahale edemiyorum’ dedi. Çünkü o da aynı tezgahın içindeydi. Sayımlara geçildiğinde bizlerde sandık başında görevli arkadaşlarımızın bulunmasını istedik ve yine izin verilmedi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bey’e itirazlarımızı sunduk ve kendisi de bize hak verdi. Temsilcilerimiz sayım sırasında böylelikle sandık başına geçebildi.”

Silivri kadar katılım yoktu

Değirmenci, katılımın düşük olduğunu fakat diğer ilçelere nazaran Silivri’nin iyi bir duruş sergilediğini de sözlerine ekleyerek ‘Katılımın düşük olmasında ilçe yönetiminin yeni atanmış olmasının sebebi var. Gerekli gayreti de göstermediler. Üyeyi sandık başına getirmek sadece 3 aday adayının yapacağı iş değildi. Zaten büyük bir bölümü bizim azmimizle sandık başına geldi. Diğer ilçelerde üye sayısı fazla olmasına rağmen Silivri kadar katılım yoktu.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.