Çelik'den koalisyonla ilgili çarpıcı açıklama

Çelik'den koalisyonla ilgili çarpıcı açıklama
3 dönem kuralının Ak Parti'ye zarar verdiğini ve oy kaybettirdiğini söyleyen Çelik, koalisyonla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.


   
Tabanın MHP ile koalisyondan yana olduğunu ifade eden Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, kişisel görüşü olarak CHP ile yapılacak olan koalisyonun daha uzun ömürlü olacağını ifade etti.

Çelik, 3 dönem kuralının Ak Parti'ye zarar verdiğini ve oy kaybettirdiğini de söyledi.

Abdullah Gül'le ilgili tartışmalarla ilgili de açıklama yapan Çelik, başkaları yüzünden Abdullah Gül'e tepki gösterilmesinin yakışıksız olduğunu söyledi.

Çelik şu ifadeleri kullandı;

7 YIL ŞEREFİYLE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTI

Abdullah Gül'le yaptığım görüşmeler sonrası konuşuyorum. Abdullah bey Ak Parti'ye zara verecek, Ak Parti'ye sıkıntı yaratacak bir tavırdı olmadı, olmazda. Ben, Abdullah Gül'ün Ahmet Sever'in kitabıyla değerlendirilmesini doğru bulmam. Biz Abdullah beyin kendi ağzından ne duyarsak onu esas kabul ederiz. Abdullah Gül bu partinin kurucusudur, ilk Başbakanı'dır, ilk Cumhurbaşkanı'dır. Bu parti erkanındandır ve her zaman Tayyip beyin ardından ikinci adamı olarak kabul edilmiştir. Son derece saygıdeğer bir insandır, 7 yıl şerefiyle Cumhurbaşkanlığı yapmıştır.

EDEP SINIRLARI AŞILIYOR

Sözde bize destek olan yazarların, hatta bizim partililerimizin sayın Gül'le ilgili yakışıksız ifadeler vardır. Hiç birimizin sorgulanmaz değil ama hiç kimsenin terbiyesizleşmek ve edep sınırlarını aşmak gibi bir hakkı yoktur. Ve bunun bize de yakışmadığını düşünüyorum.

Abdullah Gül'le yaptığı görüşmelerde, Gül'ün Ak Parti'nin davetine 'Evet' diyeceğini ifade eden Hüseyin Çelik sözlerini şöyle sürdüdü;

ABDULLAH GÜL 'BEN YOKUM' DEMEZ

Abdullah Gül'e bu parti günün birinde 'Size şurada görev düşüyor' diye bir uzlaşmayla bir davet söz konusu olduğunda, sayın Gül 'Ben yokum' demez. Ama bugün için böyle bir şey söz konusu değildir. Ama sayın Gül dönemliklerle parti kuracak, aday olacak diye bir şey söz konusu olmaz. Ben kendi açıklamaları üzerine bunu söylüyorum. Bir davet söz konusu olursa gelir.

Çelik bu açıklamaları Habertük'te katıldığı bir programda yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.