CHP'de Cihaner kriterleri

CHP'de Cihaner kriterleri
İstanbul 3.bölgeden ön seçimle aday adayı olan Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, parti tabanının kirli siyaseti elinin tersiyle itmesi gerektğini belirterek; "Bu seçim hayati önem taşımaktadır. Herkesin aday belirlerken çok dikkat etmesi lazım"
Denizli Milletvekili ve İstanbul 3. bölge aday adayı İlhan Cihaner CHP Beylikdüzü ilçe örgütünü ziyaret ederek partililerle buluştu. Cihaner, ön seçimin heyecan içinde ve centilmence geçtiğini belirterek; " Önemli bir süreçten geçiyoruz. Haziran seçimleri kaderimizi belirleyecektir. Halktan uzak Ak-saray halka karşı bir kale durumuna gelmiştir. Bu kaleyi 7 haziran'da el birliği ile yıkacağız" dedi.

Büyük ilgi gördü
Hafta içi olmasına rağmen CHP Beylikdüzü ilçesinde Cihaner'i kalabalık bir partili topluluğu karşıladı. Cihaner, gördüğü ilgi verilen destekten mutlu olduğunu söyledi.Tabandaki üyelerin partinin politik doğrultusunu belirleyeceğine dikkat çeken Cihaner, 29 Mart ön seçiminde ve 7 Haziran genels seçimlerinde mutlaka kararlı bir şekilde sandığa gidilip oy kullanılması gerektiğini vurguladı. Cihaner, "Partililerimiz yıllar sonra duruma vaziyet etme fırsatı yakalamıştır. Bende bu anlamda bu mücadelenin bir parçası oalark burada kendimi CHP örgütüne emanet ettim İster seçileyim, ister seçilmeyeyim. Sonuna kadar bu mücadelenin bir parçası olacağım. Omuz omuza verelim.bir ve beraber olarak ülkemizi aydınlığa çıkartalım" şeklinde konuştu.

Kontenjan ihtiyaçtan kaynaklanır
Cihaner, ilçe örgütünde yaptığı konuşmasında parti içi adaylık belirleme sürecine yönelikte açıklamalar yaptı. Cihaner, kontenjan adaylığı uygulamasının ihtiyaçtan kaynakladığına dikkat çekti. Cihaner şunları söyledi:

"Parti tabanımıza ters gelecek bir kontenjan kullanılmamalıdır. Akçalı işlere bulaşmış kişiler kontenjan diye getirilmemelidir. Sağdan gelen figürler ve cemaatlwere yakın olan isimlerin kontenjan olarak dayatılmaması şarttır. Parti tabanı kirli siyasete prim vermez. Bunu elinin tersiyle itecektir.

Objektif sıralama olmalı
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç'te parti örgütüne çağrıda bulunarak" Objektif bir sıralama yapmalıyız. Verilen görevleri layıkıyla yapacak, yapan partilililerize destek vermeliyiz. Resmi iyi okumalıyız. En iyi şekilde adaylarımız kesinleştirmeliyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.