CHP'den Belediye Başkanlarına Talimat: Erdoğan'ı Karşılayın

CHP'den Belediye Başkanlarına Talimat: Erdoğan'ı Karşılayın
CHP'li belediye başkanları, DBP'den farklı bir tavır sergileyerek, devlet geleneğininin bir gereği olarak Erdoğan'ın illerini ziyareti sırasında protokolde yer alacak.
CHP; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il ziyaretlerinde karşılama heyetinde belediye başkanlarının yer alması konusunda, DBP'den farklı bir tavır sergiledi. CHP devlet kültürü çerçevesinde CHP'li belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı'nın il ziyaretleri sırasında protokolde yer alması tutumunu benimsedi.

Son 4 il gezisi sırasında belediye ziyareti krizi yaşanan Erdoğan, CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ziyarette bulunacak. Erdoğan; DBP'nin tavrı nedeniyle Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin belediye başkanlıklarına istemesine rağmen karşı tavır olarak ziyarette bulunmamıştı.

BATMAN'DA PROGRAMINI DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı'nın il gezilerinde standart üç ziyaret yer alıyor. Bunlar valilik, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığını ziyaret olarak sıralanıyor. Erdoğan'ın, 2 Mayıs'taki Batman programında belediye ziyareti yer almadı. Erdoğan, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir kendisini karşılayan heyette yer almadığı için programda bir değişiklik yapma gereğini duymayarak belediye ziyaretinde bulunmadı.

KIŞANAK GİTMEDİ ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Ancak Diyarbakır programı ise 2 Mayıs'ta Sabah saatlerinde değiştirildi. Programda değişiklik yapılarak; Cumhurbaşkanı'nın, 2 Mayıs'ta saat 16.15'de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edeceği duyuruldu. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Erdoğan'ı Diyarbakır'da karşılayan heyette yer almadı. Erdoğan da, bunun üzerine Diyarbakır'da belediye ziyaretini iptal etti. Böylece Erdoğan'ın Diyarbakır programı bir gün içinde iki kez değişmiş oldu.

SİİRT VE MARDİN'DE DE BELEDİYE ZİYARETİ OLMADI

Erdoğan, dün yani 4 Mayıs'ta Siirt ve Mardin ziyaretleri sırasında, DBP'nin tavrı ve belediye başkanlarının karşılama heyetinde yer almaması nedeniyle belediye başkanlığı ziyaretlerinde bulunmamıştı. Bu tablo, Cumhurbaşkanı'nın pozisyonu ve devlet kültürü çerçevesinde ilginç bir tablo ortaya çıkarmıştı.

CHP'Li BELEDİYEYE ZİYARET

Erdoğan, bugün saat 11.00'de İstanbul'da IDEF 2015 - 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katılacak. Erdoğan, İstanbul'dan Tekridağ'a geçecek ve programına garnizon ziyareti ile başlayacak. Erdoğan'ın saat 14.30'daki durağı ise Tekirdağ Belediye Başkanlığı ziyareti. Cumhurbaşkanı, saat 15.15'te ise valiliği ziyaret edecek ve ardından Beşyol Meydanı'nda halka seslenecek.

Bu programda dikkat çeken husus, Cumhurbaşkanı'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret edecek olması. Erdoğan, daha önce kendisini karşılamaya gelen CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı ile de görüşmüş ve bu tablonun devlet kültürü açısından önemini meydanlarda dile getirmişti. (Kaynak: Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.