CHP kadınlardan ordu kurdu

CHP kadınlardan ordu kurdu
CHP İstanbul İl örgütü 3 bölgede gerçekleştirdiği hazırılık toplantılarının ardından “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesini yaşama geçiriyor.Kadınların yer alacağı bu proje 23.Nisan’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak toplantıyla başlatıla

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partinin öz gücünün gençler ve kadınlar olduğuna dikkat çekerek; “CHP’yi İstanbul’da 1. parti yapacağız.  Bu gücümüzü kadın ve gençlerimizden alacağız. Çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmadan 7 Haziran’a kadar kentin dört bir yanında kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte yurttaşlara yapacaklarımız anlatacağız” şeklinde konuştu.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul’da üç bölgede toplam CHP’li 40 bin kadın gönüllüden birordu oluşturuldıuğunu söyledi. Kadınların ülke sorunlarına sahip çıktıklarını kaydeden Karayalçın; “Onlar mutfaktaki yangını en iyi bilenler, onlar ana yürekleriyle evlat acısını en ağır biçimde yaşayanlar, onlar artık siyasette bizde varız diyerek, 12 yıllık bu kötü döneme son vermek için 23 Nisan’dan itibaern kentin her yerinde olacaklar” dedi.

 

Türkiye’nin yarısı kadın

 

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, kadınların siyasete damga vurmasının Türkiye’de bir çok dengeyi de olumlu olarak değiştieceğine dikkat çekti. Karayalçın “Türkiye’nin nüfusunun %49,9 kadın, bu koşullarda Türkiye’de kadın olmak çok zor. Türkiye’de kadınlarımızın yarısı şiddete maruz kalmaktadır” diye konuştu. CHP’yi İstanbul’da 1. parti yapacaklarını belirten Karayalçın  “İstanbul’da yoksulluğu yeneceğimizi, olası bir depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldıracağımızı ve kentimizin doğal güzelliklerini ranta teslim etmeyeceğimizi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

 

Gün birlik beraberlik günüdür

 

Kadınlarla ilgili proje konusunda biraçıklana yapan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı  Sacit Eyüboğlu, “Günde ortalama bir kadının şiddetle öldürüldüğü ülkemizde kadınlarımız artık aktif siyasette yer alarak haklarını almalılar. Kadına tahamulu olmayan AKP şiddetinden kadınlarımızı korumak için sizlere ihtiyacımız var. İktidar siz kadının elinin altındadır. Bu elimizin çağrısına lütfen elinizi uzatınız. Gün birlik beraberlik günüdür. Atatürkçü laik, çağdaş, eşitlikçi bir ülke için hep birlikte el ele diyoruz” şeklinde konuştu.

 

 Büyük buluşma 23 Nisan’da 

 

CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde öncü gücü olacak kadınlar için 23 Nisan’da Abdi ipekçi’de bir toplantı düzenledi. Toplantıda sanatçı Volkan Konak’ın da bir konser vereceği bildirildi. CHP İstanbul örgütünün “40 bin kadınla 4 milyon ev ziyareti” projesinin  bu toplantının ardından başlatılacağı açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.