CHP seçim için düğmeye bastı

CHP seçim için düğmeye bastı
CHP MYK’da 7 Haziran seçimleri için hazırlanan tanıtım kampanyasının 28 Mart’ta başlayacağı açıklandı.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda, 7 Haziran seçimlerine ilişkin tanıtım kampanyasının 28 Mart günü İstanbul Abdi İpekçi spor Salonu’nda düzenlenecek geniş katılımlı bir törenle başlatılması kararlaştırıldı. Seçim şarkısı ve sloganlarının görücüye çıkacağı toplantıda, seçim bildirgesinin açıklanıp açıklanmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Seçim bildirgesinde sağlık bütçesinin iki katına çıkarılacağı vaadinin yanı sıra, gençler ve kadınlara yönelik sürpriz vaatlerin yeraldığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ana gündemini 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalar oluşturdu. İlgili genel başkan yardımcılarının görev alanlarına ilişkin sunum yapmasının ardından, tanıtım kampanyasının 28 Mart günü kamuoyuna duyurulması benimsendi. Alınan bilgilere göre bu toplantıda seçim şarkısı ve sloganları görücüye çıkacak.

Seçim bildirgesi


Toplantıda yaklaşık 150 sayfayı bulan ancak redakte edilerek 100-120 sayfa aralığına düşürülmesi öngörülen seçim bildirgesinin de o tarihte açıklanacakmış gibi yetiştirilmesi talimatı verildi. Kampanyayı yöneten ekip ve bazı genel başkan yardımcılarının seçim bildirgesinin daha dar kapsamlı bir toplantıyla duyurulmasının daha doğru olacağı yönünde görüş bildirdiği, bu nedenle seçim bildirgesinin nisan ayının ilk haftasında daha dar bir lansmanla duyurulma olasılığının da değerlendirildiği öğrenildi.

Üniversiteler öncelikli

Seçim bildirgesinin omurgasını sosyal yardım politikası oluşturacak. Sağlık politikalarına yönelik taahhütler ile üniversite gençliğine yönelik vaatler üst sıralarda yer alacak. CHP yönetimi sağlık bütçesini iki katına çıkarma taahhüdü verecek. Bildirgede kadınlar ve gençler olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik de sürprizler olacağı belirtiliyor.

Gövde gösterisi

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde aday tanıtımına ilişkin ilk toplantısını 19 Mart’ta Elazığ’da yapacak. Elazığ’da listenin ilk sırasına eski TBMM Başkanvekili Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Feyzi Septioğlu’nun yerleşmesi bekleniyor. Septioğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu’nun da ağabeyi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.