CHP seçim otobüsüne taşlı saldırı

CHP seçim otobüsüne taşlı saldırı
Olayı gerçekleştiren 10- 15 kişilik grup kaçarak izlerini kaybettirdi.
 ANTALYA'da CHP'nin seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleştirildi. Maddi zararın meydana geldiği saldırıda otobüsün iki camı kırıldı. Olayı gerçekleştiren 10- 15 kişilik grup kaçarak izlerini kaybettirdi.

CHP Antalya milletvekili adaylarının, Kepez İlçesi'ndeki bir restoranda gazetecilerle bir araya geldiği toplantının ardından partilileri taşıyan otobüse Sakarya Bulvarı'nda taşlı saldırı gerçekleşti. Doğan Taşkın'ın kullandığı ve içinde CHP Antalya il yönetiminin bulunduğu otobüse yapılan saldırıda yaralanan olmazken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarıyla giydirilen otobüsün iki camı kırıldı. Cam, giydirmeler nedeniyle düşmedi. Çoğunluğunun çocuk olduğu belirtilen 10- 15 kişilik grubun saldırın ardından ara sokaklara kaçarak izlerine kaybettirdikleri belirtildi.

Olay sonrası otobüs incelemek üzere Kepez Polis Merkezi'ne çekilirken olayın şokunu üzerinden atamayan otobüs sürücüsü Doğan Taşkın, iki camın hasar gördüğünü söyledi. Kendisinin de koyu bir CHP'li olduğu söyleyen Taşkın, "Kırılan cam olsun. Otobüs yansa umurumda değil" dedi.
Polis merkezine gelen İl Başkan Yardımcısı İsmail Cem Aldut, otobüsün adeta taş yağmuruna tutulduğu belirterek, "Olay yerinden hareket etmeseydik daha kötü olabilirdi" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Semin Esen, parti otobüsünü hedef alan saldırının neden ve kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini söyledi.
Saldırıda kimsenin yaralanmamış olmasını bir şans olarak değerlendiren Esen, "Siyasetin uzun yıllardır niteliği bozuldu. Bunlar bu noktaya kadar gelebiliyor. Siyasetin temizlenmesi bunun için geçerli. Eğer temizlik olmazsa 'Siyaset yapıyorum' derken çok farklı şeylere neden olabiliriz" dedi.
Saldırıyı kınadığını belirten Esen, faillerin polis araştırması sonucu mutlaka bulunması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.