Gezici'nin Anketine Göre AK Parti'nin Oyları Yüzde 38'e Düştü

Gezici'nin Anketine Göre AK Parti'nin Oyları Yüzde 38'e Düştü
Gezici Araştırma Şirketi, son yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. 20-26 Nisan tarihleri arasında yaptığı araştırmada, AK Parti'nin oyu yüzde 38 düştü.
Gezici Araştırma Şirketi, 20-26 Nisan tarihleri arasında yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Verilerden elde edilen sonuca göre AK Parti'nin oyları yüzde 38'e düşerken CHP'nin oyu 28'e yükseldi HDP'nin ise yüzde 11 ile barajı aştığı görülüyor.

HAKAN ŞÜKÜR, MECLİS'E

Kamuoyu araştırması, 36 ilde toplam 4 bin 860 katılımcıyla yapıldı. Buna göre partilerin oy oranı şöyle: AK Parti: 38,1, CHP: 28,5, MHP: 18, HDP: 11, Milli İttifak (SP ve BBP) 4,1, Diğerleri 0,3. Bağımsız adaylar arasında ise Ağrı'dan Cemal Kaya ve İstanbul'dan Hakan Şükür'ün Meclis'e girme ihtimali oldukça yüksek.

KÜRT SEÇMEN AK PARTİ'YE OY VERİYOR

Hata payını güven aralığı sınırları içerisinde yüzde 1,5 olarak açıklayan firmanın araştırmasında HDP'nin barajı aştığı görülüyor. Bu partiye giden oyların yüzde 80'i AK Parti'den. Türkiye'deki seçmenin yüzde 18-19'u Kürt seçmenlerden oluşuyor. 2011'de Kürtlerin yüzde 50- 55'i AK Parti'ye, yüzde 35-37'si BDP/HDP'ye oy verdi. Türkiye'deki Kürt seçmenin yüzde 75-78'i "Ben dindarım" diyor. AK Parti'ye oy veren Kürtlerin ise yüzde 85'i 'Ben dindarım' diyor. HDP'de karar kılan yeni oyların yüzde 87-90'ı Kürt vatandaşlarından geliyor. CHP'nin ön seçim yapmış olması, bu partiden HDP'ye gidecek oyları engelliyor.



"HALKIN YÜZDE 72'Sİ HÜKÜMETİN YARGIYA..."

Araştırmada yargı bağımsızlığıyla ilgili de çarpıcı sonuçlar çıktı. Halkın büyük bir bölümü yargıya müdahale edildiğini düşünüyor. 'Sizce yargıya Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından müdahale ediliyor mu?' sorusuna vatandaşların yüzde 71,7'si 'evet' cevabını verdi. "Türkiye'de bir mahkemeye düşseniz adil yargılanacağınıza inanıyor musunuz?" sorusuna da katılımcıların yüzde 71,6'sının cevabı 'hayır' oldu.

MEDYAYA BASKI

Yine "Sizce Türkiye'de medyaya planlı bir baskı uygulanıyor mu?" sorusuna halkın yüzde 65,2'sı 'Medyaya planlı bir baskı uygulandığını düşünüyorum' karşılığını verdi. Hayır diyenlerin oranı yüzde 34,8'de kaldı. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın giderek daha otoriterleştiğini/baskıcı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık yüzde 65,2 'evet' çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum