İstanbul CHP’de Gülsever damgası var

İstanbul CHP’de Gülsever damgası var
CHP’li Grup Başkanvekili Gülsever, icraatlarıyla muhalefetin en etkin ve etik halini ortaya koyuyor:

Cumhuriyet Halk Partisi İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul’da eleştirinin ve muhalefetin en etkin ve etik halini ortaya koyuyor. Meclis grubunun performansını en üst noktalara çıkaran Gülsever ve arkadaşlarının imzaları kentteki bir çok olumsuzluğa karşı “hayır” haykırışının faili oldu.

“DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLDUK”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu olarak İstanbul ve İstanbullu için her zaman doğruyu savunduklarını, kamu yararı bulunmayan hiçbir projenin altına imza atmadıklarını, bundan sonra da çalışmalarını sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda devam ettireceklerini belirten Ertuğrul Gülsever, “İstanbullu’nun eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanları gibi yaşam alanları için mücadele ettik ve mücadele devam edeceğiz. CHP İBB Meclis Grubu olarak, İstanbul’a yapılan her doğru ve iyi hizmetin yanında, yanlış hizmetin de karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuşuyor.

AKP’NİN KORKULU RÜYASI OLDU

CHP İBB Meclis Grubu üyeleri ile birlikte kentte yaşanan onlarca olumsuzluğun karşısında duran Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, dünya kamuoyunun yakından izlediği Gezi Parkı’nın betonlaştırılması kararına da kararlılıkla karşı durdu. Etkili muhalefet tarzı ile AKP’nin korkulu rüyası haline gelen CHP İBB Meclis Grubu, Validebağ Korusu, 16.9 Kuleleri, Çamlıca Butik Camii, Metrobüs Davası olarak bilinen konularda da İstanbullu’nun hakkını ve hukukunu sonuna kadar savundu.



ELVAN AİLESİ İÇİN MÜCADELE ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever tarafından gündeme getirilen, Berkin Elvan’ın ailesinin, oğullarının mezar yanının kendilerine verilmesine ilişkin talebine İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’nden olumlu yanıt geldi. Gülsever, bu konuda ““Böyle bir acı karşısında hepimizin hassasiyetleri, vicdani muhasebelerimiz var. Berkin’in anne ve babasına, onu sevenlerine devletin bir özür borcu var. Bu Meclis’ten istihram ediyorum.  Bu Meclis ivedilikle bir karar almalıdır. Annesini sağlığında, öldüğünde yavrusunun yanında yatması için bu mezar yerini istiyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, bu yerin Berkin Elvan’ın ailesine verilmesine oy birliğiyle karar verelim”  demişti.

RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKTI

CHP’li Gülsever, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm bahanesiyle başlatılması planlanan rantsal dönüşüm uygulamasına da karşı durdu. Konuyu belediye meclisi gündemine getiren Gülsever, “Okmeydanı’nın riskli alan ilan edilmesi için bilimsel veriye dayalı bir bilgi yok. Sizin yeriniz tapulu bile olsa, riskli alan ilan edildiğinden itibaren imar faaliyetinde bulunamazsınız, bankadan kredi bile alamazsınız. Burayı boşaltmanız gerekiyor, kentsel dönüşümle kendi kurallarına uymaya zorluyorlar" diye konuşmuştu.

ZULME UĞRAYANIN YANINDA OLDU

CHP'li Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Engin Doğru'nun Esenyurt Belediyesi'nde yaşanan yemek faturası skandalıyla ilgili basın açıklaması yapmasının ardından Doğru'ya ait Simit Sarayı zabıtaların hışmına uğramıştı. CHP İBB Meclis Grubu ile birlikte baskıya ve zulme uğrayan CHP’li Doğru’yu ziyaret ederek destek açıklamasında bulunan Ertuğrul Gülsever, “Haksızlığa karşı durduğu için zulme uğrayan herkesin yanında olacaklarını ve bundan geri durmayacaklarını” söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.