Kararlıyız, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız

Kararlıyız, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız
CHP 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Selami Değirmenci, Pazar günü yapılacak olan önseçim öncesi Haberdar’a konuştu. Silivri dahil 13 ilçedeki CHP Üyeleriyle buluşan Değirmenci, önseçimin partiye ayrı bir heyecan kattığını ve önseçimin Cumhuriyet Partisin

Önseçim kararının parti içi tartışmaları da bitirdiğini söyleyen Değirmenci; “ Parti iç kavgalar bitti, enerji partinin başarısına yöneldi” dedi. Aday olsam da, olmasam da partimin başarısı için sonuna kadar çalışacağım diyen Değirmenci; “ Kararlıyız, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız” dedi.

“ÖNSEÇİM PARTİYİ AYAĞA KALDIRDI”

Daha önce önseçime katıldığını ancak Milletvekilliği için ilk kez önseçime katıldığını söyleyen CHP 3. Bölge Milletvekili A. Aday adayı Selami Değirmenci; “Çok uzun bir arada sonra ilk defa ilçe dışını da kapsayan bir önseçime giriyoruz. Gerçi benim dönemimde belediye başkanlığı 1. ve 3. dönem ön seçim oldu bizim burada. Ön seçimle seçildik de, her ne kadar 2.’sinde başkanlıkta rakip yoktu da, mecliste ön seçim olmuştu. Ama Milletvekilliği ön seçimine hiç girmemiştim. Diğer ilçelerle tanışmamız, gidip oradaki üyelerimizi ziyaret etmemiz çok heyecan verici bir olay. Bütün parti ayağa kalktı. Hangi ilçeye gidersek gidelim olağan üstü bir heyecan görüyoruz, olağanüstü bir motivasyon görüyoruz. Bu önseçim kararının Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok önemli bir başarı kazandıracağına ben inanıyorum. Bunun sonuçlarını önümüzde ki 7 Haziranda göreceğiz” dedi.  

“PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR BİTTİ, ENERJİ PARTİNİN BAŞARISINA YÖNELDİ”

Parti içinde iç tartışmaların önseçim sayesinde bittiğine dikkat çeken Değirmenci; “Dikkat ederseniz önseçim kararı alındığından beri, ön seçim çalışmalarına çıkınca vatandaşlarımız, parti içinde tartışmalar tamamen bitti. Parti içi iç kavgalar sürüyordu ama enerji şimdi partinin başarısına yöneldi” dedi.

“PARTİNİN BAŞARISI İÇİN SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIM”

Her adayın öncelikli olarak kendisinin aday çıkması için çalıştığını söyleyen Değirmenci; “ Tabii ki burada öncelikle herkes kendi aday çıkmaya çalışıyor ama bu çalışmalar yapılırken de diğer partililer motive ediliyor, onlar ayağa kaldırılıyor. Her akşam yüzlerce kişilerin katıldığı değişik salon toplantılarına katılıyoruz.  Bir çok insanı çok hareketli gördük. Bu bakımdan son yıllarda yaşamadığımız bir heyecanı yaşıyoruz. Aday çıkar mıyız, çıkmaz mıyız bilmiyoruz. Tabi her aday olan insan seçilebilecek yere gelmek için aday oluyor ama bunun ötesinde sonuç ne olursa olsun biz partinin başarısı için sonuna kadar çalışacağız. Bugün yaşadığımız heyecanı aday olsak ta, olmasak ta 29 Marttan sonrada aynı şekilde yaşayacağız. 7 Haziranda kararlıyız Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız” dedi” dedi.

“BEN PARTİLİLERİME GÜVENİYORUM”

Parti üyelerinin sağduyusuna güvendiğini  ve partililerinden o elektriği aldığını söyleyen Değirmenci; “ Ben Cumhuriyet Halk Partisinin üyelerinin sağduyusuna güveniyorum. Bu göreve layık olan, bu göreve yapacağına inandığı, başaracağına inandığı ve bu sorumluluğu taşıyabilecek insanlardan bir liste oluşturacaklarına inanıyorum.  Bizimle ilgili verecekleri karar ne olursa olsun saygıyla karşılayacağız. Seçtiklerinde nasıl çok seviniyorsak, seçmediklerinde de kabahati kendimizde arayacağız. Ama ben Silivri halkının bize gereken desteği vereceğine inanıyorum. O elektriği alıyorum” dedi.

DEĞİRMENCİ KİMDİR?

İstanbul 3. Bölge Milletvekili A. Adayı Selami Değirmenci, 1954 Yılında Silivri’nin Çeltik Köyünde doğdu.

 M.Ü İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesinden Mezun oldu.

Mesleği Serbes Muhasebeci, Mali Müşavirlik.

 Evli ve 2 çocuk babası.

Siyasi hayatına 1983 yılında SODEP Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı ve daha sonra İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1989 yılında ise SHP’den aday olarak Silivri Belediye Başkanlığını kazandı.

1994 ve 1999 yıllarında da tekrar seçilerek 3 dönem üst üste Belediye Başkanı seçilme başarısını gösterdi.

Belediye Başkanlığı görevinden sonra 2010 ve 2011 yıllarında tekrar CHP  İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

Partinin almış olduğu hakim denetiminde önseçim kararı ile Milletvekili A. Adayı olan Selami Değirmenci’nin aday numarası 56.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum