Kılıçdaroğlu'na mescit sorusu

Kılıçdaroğlu'na mescit sorusu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na CHP'deki mescit ile ilgili bir soru soruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Gazete Habertürk yazarı Yavuz Semerci moderatörlüğünde Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru, Gazete Habertürk yazarı Soli Özel, Cumhurhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Arif Erdem, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Gazete Habertürk ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

MESCİT SORUSU
Programda gazeteci Fehmi Koru CHP Genel Merkezi'ndeki mescit ile ilgili bir soru sordu. CHP'nin günümüzde çok değiştiğini belirten Fehmi Koru, "Artık yeni bir CHP var." dedi. CHP'nin artık muhazafakarların da oyunu almak istediğini söyleyen Koru, CHP Genel Merkezi'nde karşılaştığı bir durumu anlattı. Koru şöyle konuştu:

"Buraya erken gelmiştim. 'Elimi yüzümü nerede yıkayabilirim?' diye sorduğumda aşağıdaki koridora yönlendirdiler beni. Oraya gittiğimde baktım 'mescit' yazıyor. CHP Genel Merkezi'ndeyiz şuanda ve sizin mescidiniz var. Kapıyı açtım, namaz kılan da vardı orada." dedi. Koru'nun "Yeni CHP, eski bildirgede yer alan ürkütücü şeylere de sahip çıkmış oluyor mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Şuanda vatandaşlarımın emin olmasını isterim. Dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Fikirler değişiyor ve gelişiyor. CHP de gelişecek. CHP sonuçta sosyal demokrat bir parti. Şunu açıklıkla söyleyebilirim. Son 3-4 yılda en büyük değişimi yaşayan partiyiz. Şunu açık ve net söylüyorum: İmam Hatip okullarını kapatmayacağız. Niye kapatalım? Tam tersine İmam Hatip okuluna giden bir çocuğun iyi eğitimi garanti edeceğiz. Türkiye başörtüsü yüzünden 25 yıl enerjisini kaybetti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.