MEDYAYA ELEŞTİRİ

MEDYAYA ELEŞTİRİ
Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirterek, " Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı’nı bitiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zihniyetlerinde hizmetkar olmak, eserin güzelini yapmak var olduğunu dile getirerek, "Hamdolsun ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala. Sırtında küfede yok çok rahat atıyor tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu bak senin bu söylediklerinin başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk 2023. Çalışmaları devam ediyor. Bizim hedefimiz 2023’de bitmiyor. İstanbul’un fethinin 600'üncü yıl dönümü 2053 burada burada farklı bir Türkiye. Aynı şekilde Alparslan’ın Malazgirt’ten doğuşu ve onunda bininci yıl dönümünde inşallah 2071 o da üçüncü hedef. Bu hedefleri koyan yürüyen bir hükümet iktidar var. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor. Sorumluluk istiyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: 

MALİYE BAKANIYLA TELEVİZYONA ÇIK

“Merkez Bankası’nın rezervi neydi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolar. Öyle konuşarak bu işler olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Bak Maliye Bakanımızı severim. Böyle konuşacağına Maliye Bakanımın yanında 200’e yakın hesap uzmanı var. Beraberce bir televizyona çıkın onunla bir dertleşin hesaplaşın. O sana zaten bu hesapların ne olduğunu nasıl geldiğini nasıl gittiğini gayet iyi anlatır. Fakat Maliye Bakanımız diyor ki ‘gel çıkalım’ Bir taraftan kendisi diyor ki ‘Kim istiyorsa gelsin’ İşte bak Maliye Bakanı diyor ‘Gel çıkalım’ Niye çıkmıyorsun çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok.”



Dün akşam bir televizyon programında ‘Unutma’ diye bir belgesel verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah rahmet etsin Ahmet Kaya’ya da o programda vardı. Ahmet Kaya orada yanık, yanık o türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya’ya daha sonra ödül töreninde ‘vay şerefsiz vay diye’ sürmanşetten başlık atanlar daha sonra ‘biz o akşam orada yoktuk’ dediler. Halbuki hepsi oradaydılar. Çünkü dürüst değiller. Hayalleri yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bakıyorsunuz bize karşı bu tür oyunların içine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp ta hürriyet.com.tr’ye koyup altına da şok haber diye yüzde 52’ye idam yazısını yazıp tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan. Ondan sonra biz onu demek istemedik. Sizin o karanlık dünyanızdan biz neler geçtiğini çok iyi biliriz” diyerek şöyle devam etti:

KAÇMAYA BAŞLADILAR

"İşte çıkmış şimdi bir paralel yapı devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Ama bak kaçmaya başladılar. Kaçıyorlar. Daha çok kaçacaklar. Yakalananlar zaten malum gereği yapılıyor ve yerlerini buluyorlar. Ama kovalayacağız. Hatırlayın başbakanlık döneminde ne demiştim ‘inlerine gireceğiz’ demiştim girdik mi kovalıyoruz gereği neyse yapılacak. Çünkü bu ülkeyi, milleti, ümmeti bölmek isteyenler hesabını verecek.”

Konuşmaların ardından Ordu-Giresun havalimanı’nın açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakla Kahramanmaraş’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise uçakla Trabzon’a gitti.


KAHRAMANMARAŞ'TA KONUŞTU


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 1 milyar 658 milyon lira değerindeki 69 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Müftülük Meydanı'nda düzenlenen törende alanı dolduran kalabalığa yörede 'kardeş' anlamına gelen 'Edeler' diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partileri, paralel yapı ve medyayı eleştirdi. 

10 Ağustos seçimlerinde Kahramanmaraş'ın kendisine yüzde 71,5 oranında destek verdiğini hatırlatarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin 12 yıl öncesini de bildiğini belirterek, "Daha da iyi olacak. 12 yıldır aşkla çalışıyoruz. Özel sektörüyle, kamu kurumlarıyla el ele verdik Türkiye'yi yatırımlarla buluşturduk. Hiçbir ayırım yapmadan 81 vilayetimizin tamamını eserlerle, hizmetlerle, projelerle donattık. 12 yılda sadece Kahramanmaraş'a 14 milyarlık yatırım yaptık. Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık, ayırım yapmadık" dedi. 

GURBETÇİLERE 'OY KULLANIN' ÇAĞRISI 

"Ülkemiz açısından, demokrasimiz açısından, evlatlarımızın geleceği açısından son derece önemli bir seçim sürecindeyiz" diyen ve yurtdışında yaşayan gurbetçileri sandığa gitmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi: "7 Haziran seçimlerine 15 gün kaldı. 8 Mayıs'tan itibaren yurtdışında yaşayanlar oylarını kullanmaya başladı. Gurbetçilerimiz başkonsolosluklarımızda ve 33 gümrük kapısında sıkıntı çekmeden gidip gönül verdiği partiye oyunu kullanıyor. Daha önce böyle imkan yoktu biz sağladık. Bu seçimde şimdiye kadar 500 bin vatandaş oyunu kullandı, önümüzdeki günler sayısının artarak rekora ulaşacağına inanıyorum. Yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesini bekliyorum. Bu zamana kadar oy kullanmayan varsa gitsin oyunu kullansınlar, Türkiye'nin geleceğinde onlar da oylarıyla söz sahibi olsunlar. Türkiye'nin özgürlükler noktasında, haklar noktasında, demokrasi mücadelesinde, çözüm sürecinde, terör örgütüne karşı kararlı duruşlarını sergilesinler. Bu seçim çok önemli. Bizler bu seçimlerde hayati bir karar vereceğiz. Bu seçimlerde ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz. O kadar önemli." 

ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU KURDULAR 

Muhalefet partilerin, bölücü örgüt, paralel örgüt ve medyanın bir kısmı ile bir araya gelerek eski Türkiye koalisyonu kurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha birkaç yıl öncesine kadar birbirine hakaret edenler nasıl olduysa bugün aynı çatı altında buluştular. Bölücü terör örgütü güdümündeki parti, paralel çeteye daha düne kadar demediğini bırakmıyordu, şimdi can ciğer kuzu sarması oldular" dedi. 

FETHULLLAN GÜLEN'E ELEŞTİRİ 

Bu sırada alandan yükselen 'vur vur inlesin paralel dinlesin' sloganları üzerine Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'i hedef alarak şu eleştirilerde bulundu: "Kulağı var duymaz, gözü var görmez, dili var hakkı söylemez. Bu beyefendi Kestane Pazarı'nda bir zamanlar hoca efendiydi değil mi? Ama şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bakıyorsunuz bal kaymak olabiliyor. Sevgili kardeşlerim hep anlattım anlatıyorum bunların şu toplumu, milleti nasıl parçaladığını, nasıl böldüğünü gayet iyi biliyorsunuz. Bu hoca ne diyordu başörtüsüyle alakalı 'başörtüsü fürüattandır' diyordu. Üniversitelere başörtülü kızları almadıklarında 'çıkartın başörtünüzü, peruk takın' diyordu. Şimdi görüyorsunuz can ciğer oldular." 

HANİ SEN HESAP UZMANIYDIN? 

İmam Hatip mezunu olduğunu ve kendilerinin gelmesiyle kapalı olan orta kısımların açılarak öğrenci sayısının 1 milyona yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesindeki eğitim formülü ile İmam Hatiplerin ortaokullarını kapatmak istediğini belirterek, "Kızlarım başörtüsü, oğlum katsayıdan dolayı yurtdışında okudu. Pensilvanya'daki zat o zaman buna maalesef çanak tutanlardan. Şimdi bundan Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız oluyor. Ne diyor; 1+8+4. Yani İmam Hatiplerin orta kısmını kapatacağım diyor. Bunu Kahramanmaraş'ta söyleyemez. Kayseri'de 'hayır dedi öyle söylemedim' dedi. Seçim beyannamende yazıyor. Hani hesap uzmanıydı?. Bu formülü geçmişten tanırız. 8'in içinde ne var ilk ve orta okulları birleştiriyor, İmam Hatiplerin orta kısmını kapatıyor. Tabi Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bitti o iş" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.