MHP 7 Haziran için kesenin ağzını açtı

MHP 7 Haziran için kesenin ağzını açtı
Hazineden aldığı 77 milyon liranın en az 40 milyon lirasını seçimler için harcayacak olan MHP, HDP ile çakışan mitingleri için de çözüm arıyor
Seçim hazırlıklarını tamamlayan MHP, Hazine’den aldığı 77 milyon TL’lik yardımın 40 milyonunu seçim masraflarına harcayacak. 6 Mayıs’ta Çankırı’dan seçim mitinglerine başlayacak olan Bahçeli’nin 17 Mayıs’taki Mersin Mitingi HDP ile çakıştı. Alarma geçen ve olası gerginlik ve çatışma zemini oluşmaması için çözüm arayışına giren MHP, valiliği devreye sokacak. 7 Haziran genel seçimleri için hazırlıklarını sürdüren MHP’de gözler pazar günü yapılacak Ankara Arena’daki toplantıya çevrildi. Aynı zamanda 3 Mayıs Türkçülük Günü’ne denk gelen Arena spor Salonu’ndaki toplantıda Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce partiliyi toplayacak olan MHP, 2015 Seçim Beyannamesi’ni duyuracak. Beyannameye son şekli Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından verildi ve baskıya gönderildi.

40 milyonluk bütçe

Ekonomik vaatlerin ağırlıkta olduğu beyannemede MHP’nin daha önce de vaat ettiği eşit adalet, temiz yönetim, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele, yoksul kesimin sosyal güvence içine alınmasına ilişkin vaatlerin yer aldığı ifade edildi. Çözüm Süreci’ne son vermeyi ve terörü bitirmeyi vaat edecek olan MHP, işsizlik ve yüksek faiz gibi konularda da çözüm önerilerini açıklayacak. Başkanlık sistemine destek vermeyen MHP, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı müze yapmayı da vaat ediyor. MHP de seçim için kesenin ağzı açıldı. Seçim yılı olması nedeniyle Hazine’den siyasi partilere verilen yardım bu yıl üç kat fazla veriliyor. MHP de bu nedenle 77 milyon liranın üzerinde bir Hazine yardımı almaya hak kazandı. Bu paranın 40 milyon civarında bir kısmının seçim için harcanacağı, gerekirse bu oranın artırılabileceği ifade edildi. Önceki seçimlerde ekonomik nedenlerle teşkilatlarına yeteri kadar yardım gönderemeyen parti, bu seçimde il teşkilatlarını da mümkün olduğunca fazla destekleyecek.

İki TIR’la il il

Pazar günü yapılacak ve beyannamenin açıklanacağı toplantıda MHP’nin 550 milletvekili adayının da tanıtılması planlanmıştı. Ancak bu iptal edildi. Beyananeme açıklanırken, adaylar tanıtılmayacak. Daha sonra meydanlara çıkacak olan MHP, 6 Mayıs ile 6 Haziran arasında en az 60 ilde miting yapacak. Hazırlanan ve sahneye dönüşebilen TIR sayısı en az iki olacak. Bahçeli’nin mitingleri ücretsiz uydudan canlı yayınlanacak ve isteyen TV kanalı canlı olarak yayını verebilecek.

Mitingler çakıştı

Güneydoğu Anadolu bölgesinde Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde miting yapacak olan partinin takvimi, HDP ile çakıştı. 17 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de hem MHP’nin hem de HDP’nin mitingi var. Partililerine sokakta çatışmayı kesin bir dille yasaklayan MHP, yine de her ihtimali göz önünde bulundurarak soruna çözüm arıyor. Gerekirse farklı saatlerde ve farklı meydanlarda yapılacak olan mitinglerin gününün değiştirilmesi de gündemde. Bu konuda Adana ve Mersin valiliklerinden de bilgi istenecek.


 İşçinin nafakası kursaklarında

Bahçeli, Twitter’dan attığı mesajda da şunları söyledi: “Taksim gezi parkı’nda yaşanan toplumsal olay ve kamplaşmaların bir benzerini tekrar tetiklemek isteyen saray mukimi başaramayacaktır. Asgari ücret konusunda köşeye sıkışan ve hükümete sözcülük yapan 17-25 Aralık zanlısı, işçinin alın terini çalmaktan zaten mimlidir. İşçimizin nafakası millete hakaret eden küfürbaz ve haramzadelerin kursağındadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.