MHP'den AKP'ye örtülü destek

MHP'den AKP'ye örtülü destek
Bahçeli: "4'üncü tura adayımız kalmazsa 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'te düzenlediği grup toplantısı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanının salt çoğunlukla seçilememesi halinde, gerçekleştirilecek 4'üncü turda MHP'nin adayı olmadığı takdirde, parti adına 80 geçersiz oy kullanılacağını açıklayan Bahçeli; "4'üncü turda kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki iki adayın dışında oy pusulasında isim yok. O zaman ne yapacaksınız 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir" dedi.

"HANGİ TUR HANGİSİ OLURSA OLSUN DESTEK DEVAM EDECEKTİR"
Kaçıncı tur olursa olsun kendi Meclis başkanı adaylarına destek vereceklerini ifade eden Bahçeli, "276 salt çoğunluktan bir sonuç çıkmazsa en fazla oy almış iki aday yarışmaya devam edecek. Muhtemelen de bugün sonuçlanmış olacak. MHP, değerli bir şahsiyeti aday olarak göstermiştir. MHP'nin değerli milletvekilleri kararlı bir şekilde 80 oyla desteklerini ortaya koymuştur. Bu destek devam edecektir. Tur hangisi olursa olsun destek devam edecektir" diye konuştu.

"MECLİS'E GİRECEĞİZ VE KENDİ ADAYIMIZA OYLARIMIZI KULLANACAĞIZ"
MHP'nin son turda çekimser kalma gibi bir kararın olup olmayacağı sorulan Bahçeli, "Bu destek devam edecektir demek, eğer salt çoğunlukla seçilmeyecek ise o zaman 4'üncü turda MHP, TBMM Genel Kurulu'nda olacaktır. MHP'nin siyaset anlayışı ve ilkelerinde Meclis'i terk etme, Meclis'e girmeme gibi bir anlayış yoktur. Meclis'e gireceğiz ve kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.

"80 TANE GEÇERSİZ OY ÇIKACAK"
Meclis Başkanının AK Parti'den seçilmesinin muhalefet partileri açısından başarısızlık olarak yorumlanıp yorumlanmayacağı sorulan Bahçeli, "Bunu, onlara sorunuz. Niye muhalefet bir başarısızlıkla nitelendirilsin? Bu bir seçimdir. Herkes iradesini ortaya koyacaktır. MHP'nin iradesi budur. 4'üncü turda kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki iki adayın dışında oy pusulasında isim yok. O zaman ne yapacaksınız 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir. Bunun manası odur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.