Milletvekili klinikleri yapacak!

Milletvekili klinikleri yapacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Av.Yegâne Güley alışılmışın dışında bir proje ile yola çıktı. Güley, ‘’Milletvekili Klinikleri’’ projesi yaparak seçmenlerle düzenli bir iletişim ağı oluşturmayı hedefliyor

Seçmenleri ve örgütleri ziyaretleri esnasında ‘’Şimdi geliyorsunuz, seçildikten sonra gelmiyorsunuz’’ serzenişleri ile karşı karşıya geldiğini ve bu konuda vatandaşın, seçmenin haklılık paylarının olduğunu belirten Yegâne Güley, İngiltere’de yaşadığı ilk yıllar içerisinde karşılaştığı bir durumdan yola çıkarak, Türkiye'de 'Milletvekili Klinikleri' projesini hayata  geçirmeyi planladığını söyledi. Güley, oluşturduğu proje sayesinde seçmen ve siyasi parti arasında sağlıklı bir ilişki kurmayı hedeflediğinin de altını çizdi.

 

İngiltere de uygulanıyor

'Milletvekili Klinikleri' projesini Türkiye'de kurmayı İngiltere'de planladığını belirten Güley, projeyi oluşturmasına dair fikrin ortaya nasıl çıktığını da anlattı. Güley, “İngiltere’de üniversiteyi ben oturduğum bölge belediyesinin bursunu hak ettiğim için okuyabildim. Üniversiteye kabul edildim fakat kayıt olurken belediyenin bursumu onayladığına dair vermesi gereken bir evrak vardı. Belediyenin bursumu onaylaması için gereken tüm evraklarımı tamamlamama rağmen hukuki olarak hak ettiğim bursun onayını belediye vermemek için her türlü mazeretle sundu. Her istediklerini sağlamama rağmen almam gereken evrakı vermiyorlardı. Arkadaşlarla dertleşirken bir tanesi dedi ki, ‘Bu bölgenin milletvekili ayda bir kez halkın derdini dinlemek için bu bölgeye geliyor. Belirli bir günü var. Sağlık ocağına gider gibi gidiyorsun, derdini milletvekiline anlatıyorsun. Sen de git milletvekiline anlat sorununu.’ dedi. Ben de aynen öyle yaptım. O bölgenin milletvekilinin kim olduğunu, ne zaman ve nereye geleceğini araştırdım, tespit ettim. Gittim ve problemimi anlattım, hak ettiğim halde bursumu onaylamadıklarını söyledim. Milletvekili de bana, ‘Tamam, ben bu konuyla ilgileneceğim’ dedi. Ve gerçekten bir ay sonra bana İngiliz Avam Kamarası antetli bir mektup geldi o milletvekilinden. “Bursunuz için gerekli evraklar hazırlanmıştır. onaylanmıştır, belediyeden gidip evrakı alabilirsiniz” diyordu içinde”, ifadelerini kullandı.

Güley gördüğü olumlu manzarayı Türkiye'de hayata geçirerek, milletvekillerinin halkın sorunlarını birebir dinleyip, çareler üretmesini planladığının da altını çizdi.

 

Seçim Bölgesi Doktoru olacaklar

Milletvekili Klinikleri'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen ve bunlara çareler arayan milletvekillerinin “Seçim Bölgesi Doktoru” olarak anıladığını da belirten Güley, “Türkiye'deki milletvekilleri de bu projenin hayata geçmesi halinde, “Seçim Bölgesi Doktoru” olarak faaliyet gösterebilecek” dedi. Yaşadıklarından yola çıkarak geliştirdiği projesinin Türkiye'ye ve siyasete önemli katkılar sunacağına dikkat çekti.

 

CHP politikası haline gelecek

Bunu bir CHP politikası haline getirip uygulayacağına dair sözünü yineleyen Yegane Güley, seçim bölgesine ayda bir kez gideceğini ve 12:00-20:00 saatleri arasında klinik yapacağını belirtti. Tıpkı Sağlık Ocağı’nda doktorun hasta beklemesi gibi kendisinin de, ayın belirlenen günü ve saatlerinde seçmen/yurttaş bekleyeceğini, belirlenen gün ve saatin gerek sosyal medyadan gerek resmi internet sitesinden duyurulacağını söyledi. Güley, her ay farklı bir ilçeye gideceğini de ekledi.

 

Tanıdığa gerek kalmayacak

Av Yegâne Güley “Bu sistemi hayata geçirdiğimde vatandaşın vekiline ulaşmak için Ankara’ya gitmesine veya seçtiği milletvekili ile görüşmek için bir ‘tanıdık’ bulmasına gerek kalmayacak. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak partimizin adına yakışır biçimde düzenli olarak halkın içinde, kolayca erişilebilir ve vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm odaklı çalışacağız” dedi. Aday No 75 olan Güley “Bu uygulamayı hayata geçirebilme yetkisi için Istanbul 3. Bölge CHP üyelerimizden 29 Mart ön seçimlerinde destek bekliyorum” dedi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.