Nuriye Bakırcı: Başörtüsü AKP'nin tekelinde değildir!

Nuriye Bakırcı: Başörtüsü AKP'nin tekelinde değildir!
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Nuriye Bakırcı, Beylikdüzü Beylicium AVM'de yer alan Karınca Yuvası Kadın Eğitim El Emeklerini Değerlendirme Platformu Kooperatifi'nde partililerle bir araya geldi.
Başörtülü milletvekili aday adayı olarak dikkat çeken Bakırcı, partililere seslenirken, “Başörtüsü AKP'nin tekelinde değilidir. Bunu hep birlikte göstereceğiz” dedi.
Beylicium AVM içerisinde faaliyet gösteren Karınca Yuvası Kadın Eğitim El Emeklerini Değerlendirme Platformu Kooperatifi, geçtiğimiz günlerde farklı bir organizasyona imza attı. CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylarını partililerle buluşturan Kooperatif, aday adaylarına kendilerini tantıma fırsatı verdi.

Kooperatif merkezinde gerçekleşen aday tanıtım toplantına CHP'li milletvekili aday adayları Nuriye Bakırcı, Ayfer Önder ve Ferudun Cemal Aydın katıldı. Toplantı da CHP'nin başörtülü milletvekili aday adayı olarak bilinen ve dikkatleri üzerine çeken Nuriye Bakırcı, önemli açıklamalarda bulundu. Bakırcı, başörtüsünü inancı gereği taktığını söylerken, her zaman sosyal demokrat değerlerden yana olduğunu belirtti. Bakırcı, “Başörütüsü herkes bilmeli ki AKP'nin tekelinde değildir” diye konuştu.

Kadınların sesi olacağım
Partililere seslenen Nuriye Bakırcı, milletvekili aday adayı olarak tek amacının halka ve ülkesine hizmet etmek olduğunu belirterek, kadınların sosyal yaşamdaki yerlerini de güçlendirmek istediğini belirtti. “Size söz veriyorum kadınların sesi olacağım” diyen Bakırcı, “Özgür ve demokratik bir Türkiye için yola çıktım. Kadınlarımızı korumak, kollamak ve yükselmelerini sağlamak için. Sağlıklı, bilinçli ve geleceğe umutla bakan genç nesiller için, aydın ve demokratik bir Türk kadını olarak sizlere sesleniyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt'ta yaşadığını da belirten Bakırcı, gerek Esenyurt'ta gerek Kıraç'ta gerekse Beylikdüzü'nde bir çok çalışmada bulunduğunun da altını çizdi. Birçok ilkokul ve sağlık ocağının yapımında emeği bulunan Bakırcı, bu çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Bunların hepsini hizmet için yaptım. Yarın öbür milletvekili olamasam bile bu şiarla, ülkesine bağlı ve sorumlu bir insan olarak bu çalışmalarımı sürdürmeye devam edeceğim” dedi.

Mustafa Kemal'in kızıyım
Kendisinin başörtüsüyle ilgili herkesin birçok yorumda bulunmasına ilişkin de konuşan Bakırcı, “Hiç şüpheniz olmasın. Ben sosyal demokrat bir insanım, o değerlerle yetişmiş bir insanım. Benim babamın adı Mustafa Kemal, kardeşimin adı Ecevit'tir. Ben Mustafa Kemal'in kızıyım. Anlayacağınız ben aileden CHP'liyim” şeklinde konuştu.

İleriye dönük planlarından da söz eden Bakırcı, Kıraç'ta bir ilkokul ve Beylikdüzü dahil olmak üzere 3 ayrı bölgede engelli çocuklar için yaşam alanları yapacağını belirtti. Bakırcı, 29 Mart Pazar günü gerçekleşecek ön seçimleri de anımsatarak, “O seçimlerde sıra numaram 32 olacak. Bütün partililerimizin desteğini bekliyorum” diyerek, kendisine destek istedi.

Haber: Anıl BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum