Ön seçim CHP'ye canlılık getirdi

Ön seçim CHP'ye canlılık getirdi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Önseçim olayı demokrasimize ve partimize getirdiğimiz en büyük katkı. Örgütlerimiz bundan aldığı heyecanla daha iyi çalışacaklar” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; önceki gün Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen “Milletçe Alkışlıyoruz” mitinginde örgütün canlılığını “Önseçimin verdiği heyecanla bundan sonra seçime kadar yükselen bir grafikle daha iyi çalışacaklardır” sözleriyle değerlendirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu aday listeleri dışında kalan Umut Oran, Rıza Türmen, Atilla Kart, Ali Özgündüz gibi milletvekillerinin aday olmaması  konusunda ise şunları söyledi:

“Bu arkadaşlardan yararlanmayı kesin olarak sürdüreceğiz. Düşünsel katkılarını hâlâ sürdürüyorlar. Şu anda bile onlara danışıyorum. Aday yapılamamalarının nedeni kontenjan sayılarının çok sınırlı olmasıdır. Yoksa kendileri çok değerli arkadaşlardır. Onlarla yakın çalışmayı sürdüreceğiz.”

Çözüm önerileriyle çıkıyoruz

CHP’nin çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşacağını belirten Kılıçdaroğlu, Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile, otoriterleşme eğilimleri üzerinde de duracaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Asla bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarını ve otoriterleşme eğilimlerini ihmal etmeyeceğiz. Ama esas olarak olumsuzluklar üzerinden değil, CHP’nin çözüm önerileri üzerinden, olumlu mesajlar vereceğiz. Sokaktaki vatandaşın günlük sorunlarına eğileceğiz. Taşeron işçilerden, merdiven altı üretime, emeklilerin sorunlarından işçilerin ve esnafın sorunlarına kadar kendi projelerimizi anlatacağız.”

Örgütler istenilen durumda değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ön seçimin CH örgütlerine büyük bir canlılık getirdiğine dikkat çekerek “Bence bu önseçim olayı, demokrasimize ve elbette partimize getirdiğimiz en büyük katkı. Örgütlerimizin bundan aldıkları heyecanla daha iyi çalışacaklarına inanıyorum. Arzu ettiğim düzeye henüz ulaşmış değiller ama önseçimle çok güzel bir başlangıç yaptılar. Kısa zamanda arayı kapayacaklarına inanıyorum.şeklinde konuştu.

Medya bombardımanı var

Türkiye’de seçmen büyük bir baskı ve büyük bir medya bombardımanı altında. Olduğunu belirten Kılıçdaroğlu; “Bu nedenle çevremizi, olayları, kendimizi yeterince sorgulayamıyoruz. Sandığa olayların içyüzlerini bilmeden, medya tarafından yönlendirilmiş olarak yollanıyoruz. Biz seçmene gerçekleri ve olayların içyüzlerini anlatarak onlarla diyalog kuracağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.