Sarıgül Kılıçdaroğlu'nu dinlemedi

Sarıgül Kılıçdaroğlu'nu  dinlemedi
CHP İstanbul 2. Bölge'de ön seçimin flaş ismi Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ön seçime girmeyin, kontenjan olarak değerlendireyim" talebini geri çevirdiği orta çıktı. Sarıgül; "Sandıktan en güçlü şek
 Ön seçimlerin en çok merak edilen ismi ise eski Şişli Belediye Başkanı 'ün durumu olacak. Sarıgül eğer ön seçimde yeter oyu alırsa milletvekilliği için kapıyı aralayacak. Geçemezse siyasi hayatı bitebilir.

Parti kulislerinde bu ön seçimin Sarıgül açısından 'tamam ya da devam' seçimi olacağı konuşuluyor. Sarıgül için iki senaryo konuşuluyor.

Birinci senaryo; Sarıgül’ün ön seçimden Meclis’e gidebilecek bir sıradan çıkması halinde 40 yıllık siyasi hayatında yeni bir başlangıcın olacağI. CHP Genel Başkanlığı’na giden yolun açılacağı dile getiriliyor. CHP’liler yaşanan gruplaşmalar nedeniyle Sarıgül’ün sandıktan çıkamaması senaryosunu da ikinci ihtimal olarak konuşuyor. Bu durumda ise Sarıgül’ün siyasi hayatının bitebileceği ya da CHP’den yollarının ayrılıp TDH ile yeni bir yola çıkabileceği de dile getiriliyor. Bütün bu senaryolar 29 Mart Pazar günü CHP üyelerinin oylarıyla şekillenecek.

Sarıgül, işi şnasa bırakmamak adfına gece gündüz demeden 2. Bölge ilçelerini gezerek toplantılar yapıyor. Gönüllüleri de bir yandan 2. Bölge ilçelerinde Billboardları Saruıgüş afişleriyle süslüyor

Amansız rekabet 

Adaylar itibariyle ön seçim yarışının en çetin geçeceği seçim çevresinin İstanbul 2. Bölge olduğu dile getiriliyor. Aralarında eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski milletvekilleri , Şinasi Öktem, , İstanbul milletvekilleri , Melda Onur ve PM üyesi Ercan , İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında yargılanan emekli albay Dursun , İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, 2009 yerel seçimlerinde Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün karşısına CHP adayı olarak çıkan Muharrem Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun  Genel Müdürlüğü döneminde yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Seyfullah Beysülen ve televizyoncu ’ın da bulunduğu 113 aday adayı Meclis'e gidecek sırada kendilerine yer bulmak için yarışacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.