Ülkeyi devrimciler tedavi eder

Ülkeyi devrimciler tedavi eder
Gezi eylemlerinin doktorlarından olan Op. Dr. Ali Şeker, CHP İstanbul 3. Bölge'de ön seçim için çalışmalarını sürdürüyor. Şeker; "Şuna yürekten inanıyorum ki, 60 yıldır ülkeyi kaosa sürükleyen sağ politikalarının açtığı yaraları sol politikalar

CHP İstanbul 3. Bölge'de ön seçime sayılı saatler kala 126 aday adayı kıyasıya bir koştıurmaca içinde çalışmalarına devam ederken bunlardan bir olan Op.Dr. Ali Şeker, ön seçimlerin önce CHP ardından da Türkiye için önemli bir dönümö noktası olduğunu söyledi.

Günde ortalama 16-18 saat ilçe ilçe gezdiğini bu süreçte 10 kilo verdiğini kaydeden Op.dr.Ali Şeker; "Önümüzde bir önseçim var. Önseçimde oy kullanacağız. Üçüncü bölge aday adayları arasından en az 14, en çok 26 arkadaşımıza oy vererek, seçilecek vekillerimizin en az yarısını kendimiz belirleyeceğiz. Genel Merkezi'mizin, kontenjan aday belirleme aşamasında, tercihlerini, partimizi iktidara götürecek sol, sosyal demokrat kadrolardan yana kullanacağına inanmak istiyorum" şeklinde konuştu.




S
ol kadrolar başaracaktır.

 Şeker, partinin sol bir programının var olduğunu beklirterek "Herkese eşit, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti,Ülkeyi betona boğmayacak, sürdürülebilir, çevre ve enerji politikaları,
Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun anayasal eşitliğe dayanan yurttaşlık, Örgütlü ve uluslararası dayanışma gibi sol politikalar ülkemize eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve barış getirebilir. Şeklinde konuştu.

Şeker açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu da ancak sol politikalar ve sol kadrolarla başarılabilir.Bizim, tarihsel olarak bunu başarabilecek geçmişiz, birikimimiz ve insan kaynağımız var. CHP’nin üyeleri partinin her koşulda gerçek sahipleridir. Söylenenin aksine CHP'nin üyeleri saygındır, bilinçlidir, ne yapacağını çok iyi bilir. İktidar yüzü görmeden partisinin başarısı için koşturan, hor görülmeye rağmen çalışan üyelerimizin, yıllar sonra yapılacak olan bu önseçimde ihtiyacımız olan sol kadroları seçeceklerine olan inancım tamdır.İşte ben, bu kadrolardan birisi olmak için adayım"

 

Sağlık Bakanı AKP adayı


Şeker yaptığı açıklamada AKP'nin Sağlık Bakanı'nın da 3. bölgeden aday olduğunu anımsattı. Şeker şunları söyledi:
"Eğer önce 29 Mart'taki önseçimde, sonra da 7 Haziran'da vereceğiniz oylarla beni vekiliniz olarak meclise gönderirseniz ilginç bir mücadeleye de tanıklık edeceksiniz.Bir tarafta AKP'nin uluslararası fonlara ve tekellere teslim edilmiş sözde başarılı sağlık politikası. Diğer tarafta parti programımızda yer alan "herkese eşit, ücretsiz, erişilebilir sağlık hizmeti". Kanser Vakfı Lösev'in hastanesine engel çıkartanlar, uluslararası tekellere yandaşlarına hastane zincirleri kurarken hiçbir engel tanımıyorlar. İşte ben, kanser hastalarının tedavisine bile engel olan anlayışa karşı, herkese eşit, ücretsiz, erişilebilir sağlık hizmeti politikasını hayata geçirmek için adayım."

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.