Ziyaretler Fener ve Alipaşa ile devam etti

Ziyaretler Fener ve Alipaşa ile devam etti
Mahalle ziyaretlerinde konuşan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Selami Değirmenci ; “Türkiye’yi demokratik, parlamenter sistemden çıkarıp despot bir yönetim anlayışına sokmaya çalışıyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, 7 Haziran’da gerçekleşecek milletvekili genel seçimleri öncesinde ilçede sürdürdüğü seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, beraberinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Selami Değirmenci ve örgüt üyeleri ile birlikte Fener ve Alipaşa Mahallelerini ziyaret etti.
  
 
Değirmenci: “Türkiye felakete doğru gidiyor”
 
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Selami Değirmenci konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye çok kötü yönetiliyor, ülkenin durumu hızla bir felakete doğru gidiyor, yönetim anlayışı olarak baktığımızda, daha önce hepimiz bilirdik ki Türkiye’yi başbakan yönetiyor ama şimdi çift başbakan yönetimine kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin yönetiminde tek söz sahibi olmak istiyor.


Adalet duygusundan tamamen arınmış Türkiye’de kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışan, insanları birbirine düşüren kavgadan beslenen bir anlayışla sevgisizlikten, nefretten beslenen düşmanlık duygularıyla yönetimi devam ettirmeye çalışıyor. Kullandığı yetkiler yetmiyor, anayasada daha fazla değişiklikler yaparak Türkiye’yi demokratik, parlamenter sistemden çıkarıp despot bir yönetim anlayışına sokmaya çalışıyor.


Bu seçimlerde halkımız bu iktidarı değiştirme gücüne erişemezse, anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ederlerse bilelim ki bir daha Türkiye’de demokratik seçim olmayacaktır. Emeklilere her bayram birer maaş ikramiye sözümüz var, asgari ücretle çalışan işçilerimizin maaşının 1500 TL olması taahhüdümüz var.  Hiç işi olmayan ailelere her ay 720 TL yardım taahhüdümüz var. Bunlar boş vaatler değil. Hepsi çok iyi düşünülmüş, hesabı yapılmış ve kaynakları bulunmuş durumdadır.
 
 
 
Işıklar; “Bu fakirliği, bu yoksulluğu toplumun yarası olmaktan çıkaracağız”
 
 
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sessiz sedasız, öğretilmiş ezberletilmiş bir çaresizlik içine atılmak isteniyor Türkiye. Bayrak astırmıyorlar, televizyonlarda propaganda yok, bastırılmış sindirilmiş bir seçim ortamı. Böyle miydi eskiden seçimler, herkes gelir düşüncesini söyler, konuşur liderler çıkar televizyonda ne yapacağını anlatır toplum da ona göre seçimini yapardı. CHP bugün bir restorasyondan bahsediyor, yıpranan binayı, tekrar tamir ederek onaracağız. Yoksullaştırılan, elinden geliri alınan, gelir adaletini yerle bir eden bu anlayışa bir kere bir pansuman yapacak. Asgari ücret 1500 TL, emekliye 2 maaş ikramiye olacak, köylere özellikle tarımsal alanlarda özellikle 30 yaşına kadar sigortası ödenecek.


CHP bunları neden yapacak? Toplumda bir kaynaşma, paylaşma ve katılım yaratmayı amaçlıyor. Bu fakirliği, bu yoksulluğu toplumun yarası olmaktan çıkaracağız. Bu ülkeyi hakimine, polisine, devletin bakanına, memuruna güvenir hale getireceğiz. Biz kul değiliz. Osmanlı dönemi bitti, padişah dönemi bitti ama oraya götürmeye çalışıyorlar. Atatürk’e laf söyleme cüretine varıyorlar. Atatürk’e o dönemde şeyhülislamlık teklif edildi. Allah’ın yeryüzündeki gölgesi sıfatını ret etti ve cumhuriyeti kurdu. Şimdi onu geri getirmek istiyor. İşte cumhuriyeti böylesi yok etmek isteyen anlayışı biz yok edeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.