6 ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

6 ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu
196 kilo 900 gram eroinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı.
İstanbul başta olmak üzere 6 ilde gerçekleştirilen ortaklaşa operasyonda Hollanda'ya götürülmek istenen 196 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ünün 1.5 yıl önce yakalanan "Gorbaçov" lakaplı Nasreddin U'nun akrabaları oldukları ortaya çıktı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından bir uluslararası çalışan uyuşturucu şebekesinin varlığını belirledi. Yapılan araştırmada şebeke üyelerinden 3'ünün 10 yıldır aranan ve 14 Eylül 2009 tarihinde 112 kilogram eroinle yakalanan "Gorbaçov" lakaplı Nasreddin U'nun akrabası olduğu tespit edildi. Şebekenin 6 ildeki bağlantılarını da belirleyen polis 15 Mart 2011 günü harekete geçti. İstanbul, Hatay, Adana, Van, Hakkari ve Konya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda İhsan D., İbrahim K., Evliya U., Hüsnü D., Mehmet K., Ayhan B., Selahattin U., Seyfettin U., Burhan U., gözaltına alındı. Hatay'daki bir evde bazanın içerisinde 196 kilo 900 gram eroin, 3 ruhsatlı tabanca, 544 fişek ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği öne belirtilen 18 bin Euro, 8 bin 965 TL, 600 ABD Doları ele geçirildi.

Yetkililer, elebaşılığını İhsan D'nin yaptığı şebekenin uyuşturucuyu İstanbul üzerinden Hollanda'ya götürmedi planladığını belirtti. Zanlılardan Seyfettin U., Selahattin U., ve Burhan U'nun "Gorbaçov" lakaplı Nasreddin U'nun akrabası olduğu belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 9 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OTLU PEYNİR İÇİNDE EROİN
Öte yandan İstanbul'da düzenlenen başka bir operasyonda ise Hikmet K., Ekrem B., ve Mihaç S., gözaltına alındı. Operasyonda Van'dan İstanbul'a kargo yoluyla getirilen 5 bidon dolusu otlu peynir ele geçirildi. Yapılan aramada bu bidonlardan 2'sinde otlu peynir içine saklanmış 20 kilo 850 gram eroin bulundu. Zanlıların İstanbul'a kargo yoluyla getirdikleri bu eroini başka bir araçla Hollanda'ya götürmek istediği ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.