Esenyurt bir şehit daha verdi

Esenyurt bir şehit daha verdi
Bingöl' de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan Savaş Topal'ın Esenyurt'taki baba ocağına ateş düştü. Şehidin oturduğu apartman ile sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

İzin dönüşü şehit oldu

Bingöl’de askeri araca yapılan saldırıda şehit olan 11 aylık asker Er Savaş Topal’ın geçen Cuma günü iznini bitirerek baba evinden ayrıldığı öğrenildi. Savaş Topal’ın Esenyurt’taki evinin bulunduğu sokağa büyük Türk Bayrağı asıldı.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askerlik görevini yapan Er Savaş Topal, dün Bingöl’de askeri araca dün düzenlenen saldırıda şehit olmuştu. Şehit Er Savaş Topal’ın Esenyurt’ta bulunan baba evininin sokağı Türk Bayrakları’yla süslendi. Cuma günü izni biterek baba evinden ayrılan şehit Er Topal’ın Elazığ’daki toplanma merkezine gittiği ve buradan askeri konvoyla Çukurca’ya hareket ettiği öğrenildi.

Acı haberi alan aile dün sabah saatlerinde cenaze işlemleri için Ankara’ya gitti. Şehit Er’in baba evinin önüne belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kuruldu. Tekstil işinde çalışan ve 11 aylık asker olduğu öğrenilen Topal’ın cenazesinin memleketi Samsun’un Alaçam İlçesi Yenice Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Samsun’da da yas var!

Şehit olan er Savaş Topal'ın (20) Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı Yenice köyündeki amcasının evinde de yas vardı.
Şehidin amcası İzzet Topal (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin 11 aylık asker olduğunu söyledi. Şehit Savaş Topal'ın ve ailesinin İstanbul'da yaşadığını, yaklaşık bir hafta önce izne gelen yeğeninin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen İzzet Topal, Halil ve Emine Topal çiftinin 4 çocuğundan biri olan yeğeninin evin tek oğlu olduğunu, şehidin 3 kız kardeşi bulunduğunu belirtti. Yeğeninin askere gitmeden önce de kendilerini ziyaret ettiğini anlatan amca Topal, ''İzne geldiğinde 'gitmek çok zor' dedi. Ben de ona, 'keşke izne gelmeseydin dönmesi zor olmazdı' dedim. Askere gitmeden önce de bizi ziyaret etti. Giderken benim evimin üstüne Türk bayrağı astı, 'ben gelmeden bu bayrak buradan inmesin' dedi'' ifadelerini kullandı. Şehidin amcasının evine Türk bayrağı asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.