Esenyurt’ ta silahlar konuştu 5 yaralı

Esenyurt’ ta silahlar konuştu 5 yaralı
Esenyurt Örnek Mahallesinde bir grup Karadenizli genç ile Güneydoğulu gençler arasındaki yaşanan kıyafet tartışması kavgaya dönüşünce silahlar konuştu. Biri ağır olmak üzere 5 kişi kurşunla yaralandı.

Olar Pazar 6-7 suları arasında Pınar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Esenyurt Pınar Mahallesinde Van nüfusuna kayıtlı Rıdvan Başkurt ile aynı mahallede oturan (komşusu) Karadenizli bir genç arasında tartışma yaşandı. İki grup arasında çıkan kavganın ardından, Karadenizli olduğu söylenen kişi kalabalık bir grupla geri dönerek güneydoğulu gençlere “ulan şerefsiz Kürtler artık fazla olmaya başladınız” diyerek silahını çekip rastgele ateş etmeye başladı. Bunun üzerine 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı olayda bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralılar Esenyurt Devlet hastanesine kaldırıldı ardından  Çapa, Cerrahpaşa ve Bakırköy araştırma hastanelerine sevk edildiği belirtildi.
Çok sayıda mahalle halkının olay yerine toplanması gergin anla neden oldu.Çevik kuvvet polislerinin TMA araçlarının bölgeyi abluka altına aldı.İftara dan sonra  olay yerine gelen HDK milletvekili Levent Tüzel BDP ilçe eş başkanları BDP il yöneticileri mahalle halkından olayla ilğili bilgi aldıktan sonra Esenyurt Emniyet müdürü ile görüşerek olay hakkında bilgi aldılar.

Emniyet müdürü 10 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini yaralı olarak 5 kişi olduğun, durumlarında her hangi bir tehlikenin bulunmadığını söyleyen emniyet müdürü,olayın büyütülmemesi gerektiğini belirterek, Tüzel’den halka sakin olmaları içiç çağrısında bulunmasını istedi. 
Yaralanan gençlerin aileleriyle de görüşen Tüzel halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Sürecin çok hassa olduğuna vurgu yaparak, provokatörlerin iş başında olduğunu belirterek kitleye provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyaran Tüzel, Olayı hukuk yoluyla çözmek için ailelerin şikayette bulunmaları lazım dedi.
                                                                                               Haber Gül Güyük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum