Şikede ilk günün şok diyalogları

Şikede ilk günün şok diyalogları
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın ilk duruşması Silivri'de görüldü. 09:45'te başlayan duruşmanın ilk gününde 113 sayfa okundu. Duruşmaya yarın sab


Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen, hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan Ümit Karan ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 kişi de duruşmada yerini aldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşma sonunda "Salonda bulunan herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes yakın zamanda sevdiklerine kavuşur" dedi. Duruşmanın saat 09.30'da başlayacağını belirten Ekinci, "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu.

ŞİKE MAHKEMESİNİN TÜM AYRINTILARI

Aziz Yıldırım duruşmaya ara verilen bir bölümde etrafındakilere şöyle sesleniyor:

"-Olgun Peker'in adı her yerde Fenerbahçe Kulüp üyesi diye geçiyor, bir araştırın bakalım öyle mi ?

-Olgun Peker'in Mahmut Özgener ile konuşması var, bir araştırın bakalım Aziz Yıldırım'ın da Olgun Peker ile var mı ?

O sırada ortama katılan Abdullah Başak'a Aziz Yıldırım şöyle diyor; "Seni alacaklarına beni götürüyorlar"

BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYESİ'NDEN AZİZ YILDIRIM'A ÇİÇEK

FENERBAHÇE'DEN 'EVLERİNİZE DÖNÜN' ÇAĞRISI

Başak ise "Başkan sanki ben dışarıda mıyım. Bir tane mınıcooper'ı 5 ayda üç kez el değiştirdiler, önce Korcan'a verdiler dediler. Sonra Korcan'ın kızkardeşine, o da olmadı benim kırzkardeşime, en sonda mınıcooper'ın bende olduğuna karar kıldılar." diye cevap verdi.

Aziz Yıldırım ise bu kez "Minicooper'a binmek için zayıflıyorsun sanırım..." dedi. Abdullah Başak da "Ben bu kilo ile minicooper mı alırım" diye devam etti.

SÜLEYMAN ARAT'IN OBJEKTİFİNDEN SİLİVRİ - Foto Galeri

F.BAHÇELİLER SİLİVRİ'YE AKIN ETTİ - Foto Galeri

Daha sonra etrafındaki gazetecilere seslenerek konuşmaya devam eden Aziz Yıldırım, "Memleket haberleri ile ilgilenin, korkmayın, herkes çok korkuyor. Bu mahkeme pazartesi gününe kadar burada, Pazartesi Çağlayan'da... Orada atış serbest" şeklinde konuştu.

Şikeye teşvik yasak değilmiş, böyle bir şey olabilir mi ? diye hayıflanan Yıldırım, İbrahim Akın mevzusu ile ilgili bir kez daha konuştu:

"İbrahim Akın'ın parasını ben vermişim, 100 bin euroymuş, sonra parayı dolara çevirdiler. Yarın çok sert mesajlar vereceğim...

"Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa etmesi beni ilgilendirmez...Benim O'nunla işim yok" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım gazetecilerin "Kitap okuyor musunuz" sorusuna "Evet, nereden sevdim o zalim kadını kitabını okuyorum..." cevabını verirken,

Spor yapıyor musunuz? sorusuna ise "Evet ben spor kulübü başkanıyım...24 saat spor yapıyorum" dedi.

Abdullah Başak bu esnada tekrar söze girerek, "Operasyon biraz daha başlamasa ben evleniyordum, bu kez de mınıcooper'ı değil düğün paramı ortaya atarlardı. Şike parası ile düğün yaptı diyeceklerdi. Benim için kandil akşamı camiye gittiğim ve orada sivil polislerin beni izlediği ve cemaatin de hırsız diyerek beni kovaladıkları yazılıyor. Kesinlikle yalan, çünkü ben hayatımda kandilde camiye gitmedim..." sözlerini sarfetti.

Sonra ortama Bülent Uygun da gelerek, "Başkan bunlar bizim dostlarımız değil mi" şeklinde seslendi. Aziz Yıldırım buna karşılık, "Ne dostu hergün geçiriyorlar. ne tapeymiş be..." dedi.

Uygun; "Başkan bu kadar güzel tesisler ve statlar yaparsan böyle olur." diye devam etti.

Başkan Ülker Arena hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise "Salon çok güzelmiş ama ben daha görmedim" derken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu dava kesinlikle şike davası değil, ama bunu anlamıyorlar. Türkiye'ye sahip çıkın, bunlar komik şeyler, biz sahip çıkamayız çünkü içerideyiz."

YILDIRIM: İSPAT ETSİNLER KENDİMİ KÖPRÜDEN ATARIM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen öğle arasında şike iddialarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzleyici bölümünde bulunanlarla selamlaşan Yıldırım, "Şikeymiş, ne şikesi, şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor. Yarın sabah çok sert bir açıklama yapacağım. Böyle şike mi olur? Türk sporu nereye gidiyor, oraya baksınlar. Türk sporu elden gidyor" dedi. Aziz Yıldırım, "İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda yorum yapanlarla da konuşacağım" diye konuştu. Yıldırım'ın bir mesajı da dışarıda bekleyen taraftarlara oldu. Fenerbahçe Başkanı, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten duruşmalar devam edecek. Çarşamba günü Çağlayan'a gelsinler" diye konuştu.

"HERKES KORKAK"

Arada bir süre bazı basın mensuplarıyla da konuşan Yıldırım, bu sırada duruşmanın başlayacak olması nedeniyle mübaşir tarafından yerine oturulması konusunda uyarıldı. Bunun üzerine Yıldırım, basın mensuplarına gülümseyerek, "Neden oturuyorsunuz, kalkın kalkın. Herkes korkak. Cesurlar bir kere, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında korkaklar var. Çok daha önemli açıklamalarım olacak. Arkadaşlar internet sitesine bugün yarın koyarlar" ifadesini kullandı.

Davanın tutuklu sanıkları Aziz Yıldırım, Cemil Turan ve Ali Kıratlı'nın bir süre kendi aralarında sohbet ettiği gözlendi.

ALİ KOÇ'TAN TARAFTAR ÇADIRINA ZİYARET
        
Duruşmaya öğle arası verilmesi üzerine salondan dışarı çıkan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, taraftarlara ait çadırı ziyaret ederek, bir süre buradakilerle konuştu. Koç, daha sonra çadırdan ayrıldı.

Bu arada, Fenerbahçeli taraftarlar, davul zurna eşliğinde Zülfü Livaneli'nin “Böyledir bizim sevdamız” adlı parçasıyla halay çekti. Ayrıca davul ve zurnayla Fenerbahçe marşı çalındı.

"BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU"

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

Taraftarlar Silivri'ye akın etti

Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek vermek için Silivri'ye geldi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de eski Salı Pazarı alanında toplanarak otobüsler ve özel araçlarıyla yaptıkları konvoyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaştılar. Kadıköy'de sabahın erken saatlerinde toplanan taraftarlar buradan 20 otobüs ve onlara eşlik eden çok sayıda özel aracın yer aldığı konvoyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü takiben Mahmutbey gişelerinde Avrupa yakasından da katılımcılarla buluşup Silivri'ye gelerek ceza ve infaz kurumu yerleşkesi önünde toplandılar. Eski Salı Pazarı'ndan çıkmadan önce tezahüratlar yapan ve meşale yakan taraftarlar, Mahmutbey gişelerini geçmeden önce de araçlarından çıkarak meşaleler yaktılar.

Fenerbahçeli taraftarlar, ellerinde Aziz Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartları açarak, "Aziz Yıldırım", "Aziz Yıldırım'ız biz", "İlker Başbuğ", "Sevdamıza kimse engel olamaz" şeklinde sloganlar attı. Taraftarlar, soğuktan korunmak Fenerbahçeliler Derneği'nin kurduğu çadırların içinde çay içti. Taraftarlar ayrıca Aziz Yıldırım'ın Sevgililer Günü'nü de kutladı.



Hakim karşısına çıkan sanıklar

 

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu,  İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice,  Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi,  Bülent Uygun, Ömer Ülkü,  Olgun Peker, Coşkun Çalık, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Haldun Şenman, Yusuf Turanlı, Emre Talat Koçak, Sami Dinç, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, İbrahim Bülent İşcen.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.