Ramazan Baş

Ramazan Baş

4 GÜN 4 GECE AYNI RÜYAYI GÖRDÜLER

4 GÜN 4 GECE AYNI RÜYAYI GÖRDÜLER

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en saygın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizin farklı bölgelerinden gelen yüzlerce engelli-engelsiz çocuğa 5 gün boyunca unutamayacakları bir tecrübe yaşattı.
Şenlik konuklarımızın 5 günlük bu harikalar diyarı yolculuğu hakkındaki izlenimleri ve rüya gibi geçen şenlik ile ilgili duyguları ise şöyleydi;
İngiltere’den katılım sağlayan kas hastası “Yousef” diyor ki; “Hayatım boyunca geçirdiğim en güzel günlerdi, 4 gün sanki bir saniye gibi geçti, keşke gitmek zorunda olmasaydık. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum…”

Bosna Hersek Grubu’ndaki zihinsel engelli katılımcı “Muammer” ise duygularını şöyle dile getiriyor; “Ben en çok akvaryum gezisini ve boğaz turunu sevdim. Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan köprü çok büyüktü. Çok güzeldi.  Farklı ülkelerden bir sürü yeni arkadaşım oldu. Vialand gezisini çok sevdim. Hiç çıkmak istemedim. Arabalarda hep giderken şarkılar söyledik eğlendik. Unutulmaz anlar yaşadık.  Emek veren herkese özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.”

Çanakkale Grubu eğitmenlerinin şenlikle ilgili izlenimleri ise şu şekilde; “Akvaryum ve boğaz gezilerinde öğrencilerimiz çok güzel vakit geçirdi ve diğer katılımcılarla kaynaşarak güzel arkadaşlıklar edindiler. Vialand gezisinden çok etkilendiler, umarız seneye tekrar katılabiliriz. Tüm destek verenlere her şey için teşekkür ederiz.
Sinop Grubu öğrencileri görme kısıtlılığı olan çocuklardı ve şenlik tecrübelerini şöyle değerlendirdiler; “Hayatımda ilk kez bir otelde küvete su doldurup köpük banyosu yaptım.  Çok mutlu oldum. Akvaryum gezisinde suda yaşayan canlıları yakından görmek çok heyecan vericiydi. Dalin civcivini de çok sevdim, hep sarıldım…”. “Vialand’de bindiğim nefes kesen tren süperdi. Ve en çok da Galatasaray Adası’nı gördüğüm için mutlu oldum…”. “Gala gecesinde ışıkların altında dans ederken herkesin alkışlaması beni çok mutlu etti. En unutulmazı da Vialand’daki  korku treniydi…”.

Kosova Grubu eğitmenleri ;  “Çocuklarımıza engellerini unutturup 4 gün boyunca hepsini her daim güldürdüğünüz için teşekkür ediyoruz, biz öğretmenler de sağladığınız bu fırsatla başka ülkelerdeki uygulamaları öğrenme ve bilgilerimizi geliştirme fırsatı ediniyoruz. Bu bizim için bulunmaz bir imkân.”. “Işık üniversitesi mihmandarlarına çocuklarımızı eğlendirmek ve mutlu etmek için gösterdikleri çaba için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.” “Wow Otel’e de misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz.”
Azerbaycan Grubu; “Odalarımızı ve yemekleri çok beğendik. Wow Otel’e ve Develi Restoran’a çok teşekkür ediyoruz. Keşke daha uzun olsaydı, umarız seneye tekrar gelebiliriz. Bizler de tüm emeği geçenleri Azerbaycan’da ağırlamayı çok isteriz.”


Muğla- Fethiye Grubu eğitmeni ;  “… Ara ara ağladığım doğrudur... İnsanlar yaşar ve ölür ama farkında olmadan yaşanılan hayatın kimseye faydası olmaz. Biz farkına vardık… Öğrencilerimizin bu deneyimi yaşaması büyük mutluluk ama çoğu için bu imkan bir ilk oldu ve belki de son olacak. Keşke hayatları hep bu 5 gün gibi geçebilse ve her daim gülümseyebilseler… Şenlik boyunca çocuklarımızın ağzından çıkan sözcükler  ‘...Aaa balıklar ne renkli renkli…’ ,     ‘ Burada köpek balığı vaaaaarrr…’ , ‘ Bunların hepsini biz mi yiyeceğiz?…’,  ‘… hani tekneyle boğaz gezisi yaptık ya…’ ‘Vialand çizgi filmin içinde gibiydi…’

Isparta Grubu eğitmenleri ; ‘’ Öğrencilerimizin çoğu hayatında ilk kez otelde kaldılar ve çok etkilendiler, bir çoğu daha önce lunaparka bile gitmemişken Vialand gibi muhteşem bir yeri gördüler. Deniz görmenin keyfini sürdüler, iştahla sevdikleri yemeklerden yediler. Öğrencilerimize bu imkanı tanıdığınız için sizlere çok teşekkür ederiz.” Grubun öğrencileri ise deneyimlerini şu şekilde aktardılar ;  “… Wow Otel ve yemekler muhteşemdi… Akvaryumda bir sürü köpek balığı vardı… Kocaman bir gemiye bindim ve kocaman bir köprü gördüm… Ben Vialand’da araba sürdümmm… En çok sultan kayığını sevdim… Akvaryumda gülen balıklar vardı…”

Bu eşsiz şenliğin katılımcıları, yaşadıklarıyla ilgili farklı deneyimlere sahip olsa da hepsinin dile getirdiği ortak bir duygu vardı; yaptığı güzel sunumun ardından harikalar diyarının bir prensesi gibi Gala gecesi boyunca tüm çocukları,  gecenin sonuna kadar sevgiyle kucaklayan ve her grupla ve her katılımcı ile ayrı ayrı fotoğraf çektiren Aslıhan Gürbüz ile geçirdikleri mutluluk dolu anlar...
Çok kapsamlı ve zor bir organizasyon olması sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da “Seneye de yapsak mı acaba?’’  diye sesli düşünürken yanağıma teşekkür etmek için çocukların öpücük kondurmasıyla birlikte; ‘’ Seneye yapacağımız organizasyon çalışmalarına şimdiden başlasak iyi olur” dediğimde ise katılımcılar ve gelecek aydınlık Türkiye’sinin teminatı olan Işık Üniversitesi öğrencileri gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak, şenliğimize katılan çocuklarımızın daima gülmelerine vesile olan ve  şenliğimize değer katan  sevgili destekçilerimize şenlik çocuklarımızın mutlu kalp atışları kadar sevgi, saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz…
8. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’ne Destek Veren Kişi, Kurum ve Kuruluşlar;
Gala gecesinin sunumu: Aslıhan Gürbüz
Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Başkanlığı,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 
Wow Hotels & Convention Center, 
Bakırköy Belediyesi,
Aker Otobüs İşletmeleri, 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü, 
Develi Restoranları 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Baş Arşivi