Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Adaylar tanıtıldı ama!

Adaylar tanıtıldı ama!


AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı hafta sonu “Aday Tanıtım Toplantısı” düzenleyerek, hem belediye başkan adayları Tahir Sert’i hem de meclis üyesi aday adaylarını tanıttı. Silivri’nin en büyük salonlarından biri olan Mega Saray’da gerçekleştirilen programa katılım oldukça yoğundu. Salon partililer tarafından hıca hınç doluydu. Göreve geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen siyasette ki başarısını her geçen gün bir üst kademeye çıkarmayı başaran  AK Parti ‘nin İstanbul’daki tek kadın ilçe başkanı olma özelliğini de taşıyan Dilek Demiral programın açılış konuşmasını yaptı. 

Valla ne yalan söyleyeyim, özellikle Silivri’de cadı kazanı gibi kaynayan ve tamda yerel seçim üzeri göreve gelen Dilek Demiral’e  Allah kolaylık versin. Belediye Başkan Aday Adayı olup da adı açıklanmayanlarla, belediye meclis üyesi aday adayı olup da listeye girmek isteyenlerle, kendi adamlarını listeye sokmak isteyenlerle, kısacası yukarıdan aşağıdan yapılan bütün baskılara göğüs germek oldukça zor olmalı.  Dilek  Demirel’in aday tanıtım toplantısında ve daha önceki toplantılarda yaptığı konuşmalarda dikkatimi çeken ve bence de olması gereken bir özellik var. Kesinlikle bel altı konuşma yapmıyor. İktidarı belden aşağı vurmuyor.

 Tamda işte Silivri siyasetine kalite geldi derken, AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Tahir Sert bombayı patlattı ve Bulgaristan mevzularına girmeye başladı. Abe başkan; Özcan Işıklar’ın Bulgaristan’a neden gittiğini sende bende bilmiyoruz. Hayra da gitse, şerre de gitse seçmeni ilgilendirmez. Silivri seçmeni Özcan Işıklar’ın Silivri’de ne yaptığına bakar.  Bu yüzden bence sende bu mevzulardan çok Silivri halkına ne hizmet vereceksin, ne projeler getireceksin onu anlat.  Yok ilada bir birinize cevap verecekseniz, soruya soruyla cevap vermek yerine,  bir birinize ima ettiğiniz iddialara cevap verin.

Aday tanıtım toplantısına geri döndüğümüzde;  AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, partililere hitaben yaptığı konuşmanın ardından, kendisi ile aynı yarışa girmelerine  ve aday gösterilmemelerine rağmen partinin davet ettiği bütün programlara katılarak desteklerini esirgemeyen Metin Karakaş’ı, Hüseyin Turan’ı, Emrah Maşalacı’yı, Naif Yıldızlar’ı, Hüsnü Yaşar Yalman’ı, Ahmet Yağcıoğlu’nu ve Mevlüt Alkan’ı övgüyle sahneye davet ederek her zaman ki gibi teşekkür etti. İlçe Başkanı Dilek Demiral’in de sahneye davet edilmesi ve hep beraber ellerin havaya kalkması ile salonda büyük bir coşku yaşandı. Belki de salonu dolduran binlerce AK Parti’linin beklediği ve istediği manzara da buydu. Öyle zannediyorum ki; partililer de benim gibi düşünüyor. Çünkü AK Parti Silivri’de Metin Karakaş’sız, Hüseyin Turan’sız seçim alamaz. Bu ikili Silivri AK Parti’nin en çok sevilen ve desteklenen ikilisi. Bu nedenle Metin Karakaş ve Hüseyin Turan’a Tahir Sert’in çok ihtiyacı var!

Konuşmaların ardından sıra AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının tanıtımına geldi. Adaylar tanıtıldı tanıttı tanıtmasına da, bazı meclis üyesi aday adaylarının davete icabet etmemesi de gözlerden kaçmadı. Mesela, Elif Koryürek, İsmail Taşkın, Ebru Özsoy, Ferhat Çetin ve daha bir sürü isim bu toplantıda yoktular. Özellikle meclis listesinin yavaş yavaş netleşmeye başlandığı şu günlerde, meclis listesinde yer verilmeyen aday adaylarının da bu toplantıya davet edilmesi sanırım hoş olmadı. Hoş olmadı çünkü; kamuoyuna sızan listeye baktığımızda, partiye emeği geçmeyen bazı isimlerin en ön sıralarda yer alması sanırım bir çok partiliyi huzursuz etti. Tamam, meclis üyesi olmayı istemek herkesin hakkı ama emek verenlerin o listede öncelikli olması gerekmezmiydi?  Neye göre kime göre bu meclis listesi hazırlanıyor bilemiyorum ama 5 yıldır görevde olan mevcut meclis üyelerinden bazılarının önemli günlerde fotoğraf karelerinde yer almaktan başka hiçbir icraatları yok. Bu nasıl hak ve adalettir anlamış değilim. Anlayan varsa da beri gelsin…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi