Mehmet Mert

Mehmet Mert

AK Parti ilçe başkanından skandal paylaşım!

AK Parti ilçe başkanından skandal paylaşım!

 Referanduma getirilmesine ramak kalan Yeni Anayasa Paketi görüşmelerinin 1. Turu TBMM'de tamamlanıp, 2. Tur hazırlıkları yapılırken kamuoyu şimdiden sandığı düşünmeye başladı.
İlk tepkiler sosyal medyadan profil fotoğraflarını 'Evet' ve 'Hayır' olarak değiştirenlerden geldi.
Aynı şekilde sosyal medyadan paylaşımlarına da devam edenler 'Türk Usulü Başkanlık' veya 'Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı' diye bildiğimiz Yeni Anayasa Paketi ile ilgili görüşlerine devam ettiler.
Bu görüşlerde bulunanlar arasında öyleleri vardı ki bizim dikkatimizi çekmemesi mümkün değildi.
*
İşte onlardan birisi.
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun o paylaşımı:
''Velev ki Cumhurbaşkanlığı sistemiyle alakalı kafamda soru işaretleri var.
O zaman sisteme karşı çıkanlarla, sisteme taraf olanları birbiriyle kıyaslar ona göre tercihimi yapardım.

Taraf Olanlar
1)Millet
2)Ak Parti
3)MHP
4)Alparslan Türkeş
5)Muhsin Yazıcıoğlu
6)Necmettin Erbakan
7)Turgut Özal

Karşı çıkanlar
1) CHP
2) HDP
3) PKK
4) FETÖ
5) Üst akıl ülkeleri

rıfat kutlu
*
Baştan sona skandal niteliğindeki bu paylaşımı yapan hadi sıradan bir yurttaş olsa bel ki eh diyebiliriz.
Ama İstanbul'un Silivri gibi bir ilçesinin AK Parti İlçe Başkanı bu paylaşımda bulunursa buna tek başına skandal demek bile hafif kalır.
Bu paylaşımda;
1- CHP, HDP, PKK, FETÖ, üst akıl ülkeler aynı kutuya konarak CHP ve HDP'ye oy veren yaklaşık 18 milyon seçmene de aynı gözle bakılıyor.
2- Evet oyu verenler milletten sayılarak, hayır oyu verenler sayılmıyor.
3- Alpaslan Türkeş, Musin Yazıcıoğlu, Necmettin Erbakan, Turgut Özal gibi Allah'ın rahmetine kavuşmuş siyasilerin de görüşleri yer alıyor.
4- Karşı çıkanlar safına yazılan siyasi parti mensuplarının tamamının 'hayır' oyu diyeceğini ilçe başkanı nereden biliyor?
5- Taraf olanlar safına yazılan siyasi partilerin seçmenlerinin tamamının 'evet' oyu vereceğini ilçe başkanı nereden biliyor?
6- Bu dünyadan göçüp gidenlerin 'evet' oyu vereceğini bilen ilçe başkanı, bari yine rahmete kavuşmuş bir kaç siyasiden de 'hayır' haberi alıp gelseydi.
7- İşin ilginci, bu paylaşımı yüzlerce kişi de beğenerek onayladıklarını göstermişler.
*
Kaldı ki MHP'li birkaç vekil 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı, CHP içerisinden 'evet'e fazla uzak olmayan görüşler var, Ak Parti bünyesinden bile 'hayır'a yakın olduklarını dile getirenler var.
Doğrusu ben AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun bu paylaşımını gördüğümde bir çok açıdan üzüntü duydum.
Birincisi ilçe başkanlığı görevine gelen bir kişi 'skandal' niteliğinde paylaşımlardan uzak durması gerektiğini bilmeli.
İkincisi; garipten haber verir, haber alır türü paylaşımları ancak saçma sapan falcılar veya ne biliyim tuhaf kişiler yapar ki. Onların da toplumda pek karşılıkları yoktur. Ölmüş adam yerine – hele hele daha sandık ortada yokken – görüş belirtmek değil bir ilçe başkanının sıradan hiçbir kimsenin bile kesinlikle yapmaması gereken bir durum olmalı.
Bir diğer durum ise; toplumu gerici, bölücü, ayrıştırıcı, kışkırtıcı, itici, üzücü, ötekileştirici paylaşımlar, görüşler, düşünceler ve ifadeler ne bir ilçe başkanına ne de bir başka insana yakışır bir hal olmamalı.
*
Doğrusu ben AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'yu daha duyarlı, daha sağduyulu, daha objektif, daha konsentre bir yönetici biliyordum.
Yanılmışım.
Umarım referandum süresince bu ve benzeri paylaşımlara daha az şahitlik ederiz.
Demokratik ortamda geçmesini bekleyeceğimiz bir referandumda, ülke halkını galeyana getirmeyen, bölmeyen, üzmeyen, kışkırtmayan paylaşımların ve ifadelere daha fazla ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi