Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

AK Partinin Esas Oğlanı, CHP’nin Damatsız düğünü!

AK Partinin Esas Oğlanı, CHP’nin Damatsız düğünü!

 

CHP Genel Merkez Yöneticileri, yerel yönetimi CHP’de bulunan ilçelerde meclis üyesi adayları için eğilim yoklaması yapma kararı almış. Ve bu kararın ardından Silivri’de 25 Ocak tarihinde yapılacak olan eğilim yoklaması için tüm Belediye Başkan Aday Adayları kendi adamlarını o listeye koymak için çalışmalarına başladı. Meclis listesinin tek rakamlarını üyeler belirleyecekmiş, çift rakamları ise Belediye Başkan Adayı ve İlçe Başkanı belirleyecekmiş. İyi güzelde be kardeşim,  daha ortada aday yok.  Ortada aday olmadan meclis üyesi adayları arasında yapılacak olan eğilim yoklaması Damatsız düğün yapmaya benzer. Ortada gelinle damat yok ama bizim CHP’liler düğün yapıyor.  Ayrıca diyelim ki bu eğilim yoklaması yapıldı ve örgüt seçeceği meclis üyelerini belirledi.

Bu meclis listesinde geçmişte mevcut Belediye Başkanına yada aday gösterilmesi muhtemel olan belediye başkan aday adaylarına hakarete varan cümleler kuran bir isim o listede yer alırsa seçimlerde nasıl verim alınacak?

Seçime 2,5 ay kalmış daha adayınız belli değil ama siz meclis listesini belirlemek için eğilim yoklaması yapmaya karar veriyorsunuz.  Geçin bunları anacım. Amacınız var olan mevcut belediyeleri kaybetmekse emin olunki bunu başaracaksınız. Ama yok amacımız mevcut belediyeleri yeniden elimizde tutmak diyorsanız bırakın efendim aday çıkacak kişi kendi listesini belirlesin.

Aday kendi listesini belirlesin ve günahı da sevabı da onun olsun. Ayrıca çıkartacağınız aday da zaten CHP’nin içinden listesini belirleyecek. Gidip te AK Parti yada MHP’nin içinden belirlemeyecek. Bırakım bu eğilim yoklaması saçmalıklarını da bir an önce adayınızı açıklayıp seçim çalışmalarına başlayın bir zahmet.  


Aday belli ama…?


Silivri AK Parti’nin belediye başkan adayı belli. Kim dedi bunu? AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral.  Komisyon adaylarla ilgili çalışmasını yapmış ve adayı belirleyip Başbakanın önüne koymuş. Aday belli olsa ne yazar ismini koyamadıktan sonra. Birde yeni alınan bir habere göre AK Parti adaylık açıklamasını Şubat ayına ertelemiş. Topbaş 20 Ocakta aday belli olacak dedi. İlçe Başkanı , “adayımız belli  bir hafta 10 gün içinde açıklanacak” dedi. Ama hala bir türlü şu esas oğlanın ismini koyamadılar gitti.  Eğer koysalardı şimdiye kadar çoktaaan açıklanırdı. Korkarım bu gidişle CHP’de AK Parti’de seçime adaysız girecekler. Hangi parti seçimi kazanırsa o gün adayını açıklar artık… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi