Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Akşener'in Silivri notları

Akşener'in Silivri notları


TBMM Başkanvekili MHP'li Meral Akşener dün Silivri'deydi. Bir dizi görüşme yapan Akşener her zaman olduğu gibi yine kendisini seçenleri unutmadı. Her zamanki sıcak, samimi duruşu ve yakınlığı ile takdir topladı. Seçilmişlerin, seçildikten sonra seçmeni unutan hafızasından şikayetçi olan vatandaşlar bu sitemi bir tek Akşener'e iletemedi. Ve yıllardır bu yapısından Akşener hiç taviz vermedi.

Yalnız nezakettendir. TBMM Başkanlık makamını temsil eden bir vekil ilçeyi ziyarete geliyor. Özenli bir karşılama gerekir değil mi? Silivri Belediyesi bu karşılama işini bir türlü beceremedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkan Vekilinden bahsediyoruz. Herhangi bir milletvekilinden değil. Yeri geldiğinde Türkiye'nin en tepesindeki makama oturan ve meclisi yöneten o vekil Silivri Belediyesi'ne gelip Başkanı ziyaret ediyor, Başkan bey lutfedip, mabadını kaldırıp kendisini karşılamıyor. Ayıp.

Gerçi Akşener'in hiç öyle protokolorik beklentileri olmadı biliyorum. Ama bu bir nezakettir yineliyorum.

Şimdi bu memleketin en kutsal meclisini temsil eden Başkan vekiline bu yaklaşımı sergileyen Belediye Başkanının, yerel ölçekte bize yaptıklarından hiç gocunmayacağım. Huyu böyle ne yaparsın.

Yeni ilçe Kaymakamı, Muhtarlar, Milli Eğitim, Eğitimciler ve partilileri... Onları her zamanki gibi unutmadı. Tek tek hepsini ziyaret etti ve sorunları dinledi. Daha önce Ankara'da da kendisini ziyaret etmiştim. Yani çalışmalarının ne kadar vaadin ötesine geçtiğini en iyi bilenlerdenim. Verdiği sözleri yerine getiren, dobra dobra bir siyasetçi.

Siyasetin hiç bir zaman kaybetmek istemeyeceği kadar temiz biri.

Genel siyaset ve politikaları değerlendirdi, yerel sorunları not aldı, raporlar istedi, taleplerinizi iletin dedi.

Söylenmeyin, söyleyin dedi yani özetle...

Bu ziyaret her Akşener ziyaretinde olduğu gibi insanların içini ısıttı. Sıcaktı.. Samimi...

Bu ilçe her daim gülen yüzü ile Akşener'i bekliyor olacak. Sizi unutmuyoruz. Unutmayacağınızı biliyoruz. Yine bekleriz Vekilim. 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi