Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Ama olmadı şimdi Vekilim…

Ama olmadı şimdi Vekilim…

Aksu’nun Silivri ziyareti
İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu dün Silivri’deydi… Kendisine AK Partili Bölge Milletvekillerinden Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan’da eşlik etti. Vekiller arası sohbette magazin için bulunmaz nimetti. Az sonra o kısmına ve Dalyan’ın gafına değineceğim ama öncesinde 19 Mayıs krizine bir dokundurmak lazım. 
Bir tuhaf kutlama
Malumunuz her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da her resmi bayramımız gibi coşku ile kutlanırdı. AK Parti hükümetinin çıkardığı yönetmelik bu sene coşku bırakmadı. Üstelik kafaları da oldukça karıştırdı.
Türkiye’nin her yerinde yapılan kutlamalar hem buruktu hem de karmaşık. Protokol krizi her yerde olduğu gibi Silivri’de de yaşandı. Garnizon Komutanı tören alanına çelenk ile geldi, “Aaaa siz de mi çelenk koyacaksınız” dememe kalmadan hooop bir baktım çelenk yok oldu. 
Belediye Başkanı da tören alanındaydı ama protokole girmedi. 
AK Parti Milletvekili Gülay Dalyan ile İlçe Spor Müdüründen oluşan 
Çift kişilik protokolden Spor Müdürü çelenk sundu, tören bitti. 
Bu arada Gülay Dalyan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı protokole davet etti ancak Işıklar, “Çelenk koymayacaksam gelmem” diyerek daveti reddetti. 
Yürüyüşte tansiyon dalgalıydı
Öte yandan Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi tarafından aynı gün için organize edilen Gençlik yürüyüşünde de Milletvekili Dalyan ile Belediye Başkanı Işıklar arasında soğuk rüzgarlar esti. İtiş kakış ama çaktırmadan yürümeye çalışan ikilinin yürüyüş krizi de Aksu’nun Silivri ziyaretinde gündeme geldi.
Ama olmadı şimdi Vekilim…
Aksu ilçeyi ziyaret ederken, kendisine eşlik eden iki vekil ve ilçe yöneticileri ile de sohbet etti. Basına açık olan bu sohbete Dalyan’ın gafı damgasını vurdu. Yürüyüş ve protokol krizine sözü getiren Dalyan, Aksu’ya olayları anlatırken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar için, “Zaten kısacık boyu var, çivi gibi yere çakacağım” dedi. O konuşma tam olarak şöyle gerçekleşti. Dalyan, Aksu’ya 19 Mayıs yürüyüşünü anlatıyor.
“Yürürken eşi ile birlikte sürekli beni sıkıştırıp itekliyorlardı. Neymiş, sıkışıyorlarmış. Bende eşin protokol üyesi değil geçiversin arkaya dedim. Bayrak sallarken de Bayrak başkanın kafasına değiyormuş. Bana laf söylemeye kalktı. Ben de ben milletvekiliyim haddini de mesafeni de bil dedim. Çok sinirlendim. Zaten kısacık boyu var, çivi gibi yere çakacaktım”
Tecrübeli siyasetçi olan Aksu durumu toparlamaya çalışsa da, basın mensupları malzemeyi yakaladı bir kere. 
Dalyan’a bu vesile ile birkaç sözüm olacak. Anlaşılan siyasette henüz çok da fazla tecrübe edinemediniz, pişemediniz. 
Bakınız Abdülkadir Aksu’ya, Tülay Kaynarca’ya, Metin Karakaş’a… Siyasi üslup konusunda nerede ne konuşulur, nasıl konuşulur örnek alın azıcık kendinize. 
Hakkında konuştuğunuz kişi, sevseniz de sevmeseniz de Silivri Belediye Başkanı. Silivriliyi temsil ediyor. Tıpkı sizin İstanbulluyu temsil ettiğiniz gibi…
Nasıl ki Silivri Belediye Başkanı sizi itekleyemez ise, siz de kendisini çivi gibi çakamazsınız. 
Silivri kamuoyuna ve Silivri Belediye Başkanına bu sözlerinizden dolayı bir özür borcunuz oldu. Silivri’nin meydanı da yolları da yeterince geniş. Size de yeter, Silivri Belediye Başkanına da. Gelin, Silivri’yi birbirinize dar etmeyin. Bunun Silivriliye faydası olmaz. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi