Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Arkazlar’da yeni dönem

Arkazlar’da yeni dönem

Silivri Gündem

 

Arkazlar’da yeni dönem

Anadolu Hastanelerinde kan değişimi haberi ilçede soğuk duş etkisi yarattı. Bir ortaklık gündemde ve bekleniyordu zaten ancak bu kadar köklü bir hisse devri düşünülmemişti.

Arkaz Sağlık Gruba bağlı bütün hastanelerin %51 hissesi Arkaz ailesinin elinden çıktı.

Arkaz basın mensuplarının karşısına geçti ve "%51 hisse gitse de yetki bizde" dedi. Biz bir şey anlamadık tabi.

%51 hissesinin başka bir şahsın tekeline geçmesi halinde bile yetki nasıl Arkaz ailesinde olacak muamma...

Arkaz ailesinin iki ferdi yönetimin komple dışında kaldı. %51 hisse ortağı 4 kişi ile yönetime girdi ve yetki aldı. İTO kayıtlarına göre de Arkaz ailesinden kimse yetki sahibi değil. Ancak Hayati Arkaz, "yetkiliyiz" dedi.

Özde olmadığı kesin ama sözde yetkili iseler orasını bilemem.

Peki Silivri Anadolu Hastanesinin tüm Arkaz hastanelerinde olduğu gibi yeni büyük patronu kim?

Seymur Tarı... Nam-ı diğer Avcı Seymur...

Mali durumu riskli işletmelere büyük sermaye ile ortak olan ve büyük payı alan adam. Çoğu köklü şirketler olan ancak mali sıkıntı yaşayan şirketlere ortak olması ile tanınan İsrail kökenli yatırımcımız şimdi Arkaz hastanelerinde. Arkazları %49 hisse ile yönetimde çoğunluk oluşturamayacak kadar azaltıp, %51 hisse ile karar alabilecek çoğunlukta hisseyi eline aldı. Yani artık büyük patron Seymur Tarı...

For you, Mavi giyim, Mey İçki, Tüyap Holding, Roma plastik, Pronet gibi çok köklü şirketlerde hisseler aldı. Yüz milyonlarca dolar yatırdı. Öyle ki, Doğuş grubundan Uno'yu 2003'de alıp 2006'da 3 katı fiyatına sattı.

Seymur Tarı İsrail kökenli, Hollanda merkezli bir iş adamı. Yeni hedefi Arkaz şirketleri. Bu şirketlerden biri Silivri Özel Anadolu Hastanesi.

Yeni patron... Hayırlı olsun Silivri'ye...

 

İSKİ'nin atık politikası

Gazitepe ve Çeltik de atıklar İSKİ tarafından çekilmiyor. Bu atıklar Boğluca Deresine bırakılıyor ve dere yatağından akarak marmara denizine karışıyor. Sahildeki o pis kokunun sebeplerinden biri... İSKİ....

Vidanjörlerle çekilmesi gereken atıklar dereye bırakılınca da oluşan kokunun yanı sıra birde sağlık krizi boy gösteriyor. CHP İlçe Başkanı duruma tepkili.

İSKİ ne yapar bu durum karşısında bilinmez. Ama bu atıklar dereye akmaya devam ederse ıslah falan hak getire. O koku daha uzun yıllar sindiği Silivri sahilini terk etmeyecek gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi