28 İlde DHKP- C Operasyonu

28 İlde DHKP- C Operasyonu
28 ilde Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon yapılıyor
Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
KESK'TE ARAMA
Ankara'da KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi.
KESK'in avukatları yaptıkları açıklamada, Şimşek hakkında gözaltı kararı bulunduğunu belirtti.
Soruşturmanın "terör örgütü DHKP/C üyeliği" iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden avukatlar, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi.
Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi. 
ANKARA
Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.
İSTANBUL
İstanbul'da yasadışı terör örgütüne yönelik operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İZMİR
DHKP- C adına faliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. 10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete götürüldü.
BURSA
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri DHKP-C operasyonu kapsamında devlet memuru oluduğu öne sürülen 16 kişiyi bu sabah evlerinde gözaltına aldı.
Bursa polisi bu sabah başlattığı eş zamanlı operasyon ile DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişiyi, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgusuna gün içersinde başlanması bekleniyor. 
ÇANAKKALE
Türkiye genelinde bir çok ilde polis tarafından düzenlenen terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne (DHKP-C) yönelik operasyon kapsamında Çanakkale'de de 3 kişi gözaltına alındı.
Ekiplerin eş zamanlı düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
HATAY
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında Hatay'da 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 
Antalya
Terör örgütü DHKP- C adına faaliyet gösteren devrimci memur hareketine bu sabah 28 ilde yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında Antalya'da 7 kişi gözaltına alındı.
Antalya'da yapılan operasyonda aralarında öğretmen ve hemşire olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 2'sinin İzmir'e 1'inin de Ankara'ya gönderileceği belirtildi.
Sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderilecek ismin KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek olduğu, zanlıların Perşembe veya Cuma günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
MERSİN
Mersin'de 8 kamu görevlisi, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda sabah 05.00'te gözaltına alındı. Aralarında, örgütün Mersin sorumlusunun da bulunduğu şahısların terör örgütü PKK'yla da bağlantılı olduğu belirtildi. Şahıslar, sağlık taramasından geçirildikten sonra sorgulanmak üzere tekrar emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.