9 Günde 10 Canlı Bomba Yakalandı

9 Günde 10 Canlı Bomba Yakalandı
Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırılardan sonra emniyet ve istihbarat yeni saldırılara karşı alarma geçti. Operasyonlarda 10 canlı bomba yakalandı.
Ankara Güvenpark'ta PKK'nın ve  İstiklal Caddesi'nde IŞİD'in sivilleri hedef alan canlı bomba saldırılarından sonra, emniyet ve istihbarat birimleri çalışmalarını 'canlı bomba'lara yoğunlaştırdı.

22 MART'TA BOMBALI SALDIRI HAZIRLIĞI

Gelen istihbaratlar, paylaşılarak operasyonlar yapıldı.  22 Mart'ta  İstanbul polisi, bombalı saldırı yapabileceği öğrenilen IŞİD bağlantılı kişilere operasyon düzenledi.

ALMAN İSTİHBARATINDAN OPERASYONA DESTEK

Operasyonda, Türk vatandaşı Muhammet N.,  Irak'lı İbrahim G.C.Ş. ve  Suriye'li Ali F. gözaltına alındı. Şüphelilerden İbrahim G.C.Ş'nin arananlar listesinde olduğu ortaya çıktı. Operasyona MİT ve Alman istihbarat teşkilatı BND'de destek verdi. Yakalananların Alman temsilciliklerine saldıracağı belirtilmişti.

SINIRDA 10 IŞİD'Lİ YAKALANDI

22 Mart'ta  Suriye'den  Türkiye'ye girmeye çalışan IŞİD üyesi 10 kişi yakalandı. IŞİD'cilerden birinin üzerinde patlamaya hazır bomba düzeneği çıktı.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRACAKLARDI

28 Mart'ta da  Gaziantep'te, ihbar üzerine durdurulan bir aracın içinde IŞİD üyesi olduğu belirtilen 4 Suriyeli gözaltına alındı. Sorgulamada ayrıca bomba yüklü araçla eylem yapacakları belirlenen 2 kişi daha yakalandı. Sorgulanan 6 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HEDEFTE KAFELER VARDI

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını yapan IŞİD'ci Mehmet Öztürk ile irtibatlı olduğu tespit edilen Erkan Ç. adlı terörist 25 Mart'ta  Gaziantep'te yakalandı. Teröristin BM binaları, Kürt kökenli vatandaşlara ait kafeler ve  Ankara,  İstanbul,  Antalya gibi şehirlerde turistleri hedef alan eylem hazırlığında olduğu tesbit edildi. Erkan Ç., getirildiği  İstanbul'da tutuklandı.

KADIN CANLI BOMBA MUŞ'TA YAKALANDI

Öte yandan  23 Mart'ta  Muş'ta PKK/KCK adına 'canlı bomba' eylemi yapabileceği istihbaratı üzerine, biri kadın 2 kişi yakalandı. Tutuklanan PKK'lı kadın canlı bombanın arandığı belirlendi.

BİR CANLI BOMDA AĞRI'DA YAKALANDI

26 Mart:  Ağrı'da yapılan bir operasyonda, canlı bomba olduğu öğrenilen T.Y. isimli bir kişi yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.