ATM dolandırıcılarına suç üstü

ATM dolandırıcılarına suç üstü
Bursa’da 3 farklı banka ATM’sine düzenek kurarak dolandırıcılık yapmaya çalışan 3 dolandırıcı, şikayetler üzerine çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis tarafından yakalandı.
Merkez Yıldırım ilçesi’nde 3 farklı ATM’ye düzenerek kurarak vatandaşları dolandırmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Duaçınarı Mahallesi Ankara yolu Caddesi’ndeki bir bankaya ait ATM’den yatalak hasta olan babasına ait banka kartıyla para çekmeye çalışan 52 yaşındaki Resmi Özkasapoğlu, kartını ATM’ye takarak işlem yapmaya başladı. Çekmek istediği miktar olan bin 200 lira yazan Özkasapoğlu, işlem yaptığı ATM’nin parayı saydığını ancak hazneden kendisine ulaşmaması üzerine polis ve banka görevlilerine haber verdi.

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, ATM’nin nakit para haznesine düzenek kurulduğunu tespit etti. Ardından bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, para çekme haznesine kurulan düzeneği kaldırarak, hazneye sıkışan bin 200 lirayı çıkardı. Dolandırılmaktan polis ekiplerinin dikkati sayesinde kurtulan Özkasapoğlu, "Para çekmek için ATM’ye geldim. Şifremi girerek işleme başladım. Miktarı yazdım, cihaz parayı saymaya başladı ancak nakit haznesi parayı bana vermedi. Bende kartı çıkartıp tekrardan taktım. Para çekilmiş olarak görününce durumu polise bildirdim" dedi.

POLİS, BAŞKA BİR ATM’YE DÜZENEK KURARKEN SUÇÜSTU YAKALADI

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Yüksek İhtisas eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında bulunan iki farklı ATM’ye daha düzenek yerleştirildiği ihbarını aldı. Olay yerine gelerek tornavidayla ATM’lerdeki düzenekleri açan ekipler, 43 yaşındaki Sezgin H.’ye ait bin 75 lira parayı teslim etti. Başka bir ATM’deki düzeneğin kaldırılmasıyla, henüz sahibi belirlenemeyen 250 TL. ise banka görevlilerine teslim edildi.

ATM’lerin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, tesbit edilen şüpheliler F.G., B.S. ve A.G.’yi başka bir ATM’ye düzenek kurarken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin yakınlarda bulunan otomobillerinde yapılan aramalarda ise tornavida, bant ve ATM’lere yerleştirdikleri düzenek ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.