Bir cinayet, hiç katil!

Bir cinayet, hiç katil!
36 yaşındaki karısını 22 kurşun sıkarak öldüren Ayhan Şahin o gün bugündür yakalanamıyor.


36 yaşındaki karısını 22 kurşun sıkarak öldüren Ayhan Şahin o gün bugündür yakalanamıyor. Aradan 4 ay geçti. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen koca hala sır..
Alibeyköy'de oturan 36 yaşındaki eşi Emine Canan Şahin'in 6 Şubat 2015'de eşi Ayhan Şahin tarafından 22 kurşunla öldürülmesi davasının görülmesine başlandı. Olayın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ayhan Şahin halen yakalanamadı. Ağabeyine silah temin etmek ve cinayete teşvik etmekten 23 yıl hapsi istenen sanığın kardeşi Altan Şahin hakkındaki adli kontrol kararı ise ifadesi alındıktan sonra kaldırıldı. Mahkemede firari babasına karşı tanıklık yapan 14 yaşındaki çocuk ağlayarak ifade verdi, "Silah sesinden sonra babam binadan çıkıp koşarak gitti" dedi.

23 YIL HAPİS İSTEMİYLE TUTUKSUZ YARGILANIYOR

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, 16 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Altan Şahin katıldı. Eşi Emine Canan Şahin'i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Ayhan Şahin yakalanamadığı için ortada yoktu. Duruşmada savunmasını yapan Altan Şahin, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Sanık benim ağabeyimdir, ancak benim olayla bir ilgim yoktur. Babamla küs olduğumuz için bilinçli olarak beni olayın içerisine çekmeye çalışmaktadır" dedi.

"NEDEN ÖLDÜRDÜ BİLMİYORUM, ÜZGÜNÜM"

Ağabeyinin hakkında başka bir suçtan yakalaması olduğu için yalaşık 2 yıldır eve gelmediğini belirten Şahin, "Emine Canan Şahin iki çocuğu ile benimle aynı apartmanda oturuyordu. Yokluğunda ailesine ben her türlü desteği veriyordum. Olay tarihinde, ağabeyim Ayhan Şahin'in evinin kapısı kapalıydı. Tekmeledim ancak açamadım. Polis ve ambulansı aradık. Eşim bayılmıştı. Onu hastaneye götürüp döndüğümde küs olduğum babam oradaydı. Polislere beni gösterip, 'Bu yaptı bunu alın' dedi. Ancak olayla bir ilgim bulunmamaktadır. Emine Canan Şahin'in ölümünden dolayı üzgünüm. Ağabeyimin maktüleyi neden öldürdüğünü bilmiyorum. Geride kalan yeğenlerimi gördüğüm zaman onlara da üzülüyorum" diye konuştu. Altan Şahin, ağabeyine yengesi hakkında herhangi bir bilgi vermesi ve silah temin etmesinin söz konusu olmadığını söyleyerek "Emine Canan Şahin'in gayri ahlaki bir yaşantısı olduğuna, ağabeyimi aldattığına dair hiçbir şey duymadım. Emine Canan Şahin'e yönelik herhangi bir şiddet uygulamadım. Olay günü Ayhan Şahin'in evine geldiğini duymadım ve görmedim" dedi.

14 YAŞINDAKİ OĞLU TANIKLIK YAPTI

Emine Canan Şahin ve Ayhan Şahin'in 14 yaşındaki oğulları da tanık olarak olarak ifade verdi, olay günü yaşadıklarını anlatırken ağladı. 14 yaşındaki çocuk ifadesinde, "Annem aşağı indi. Ben de kendisi ile inmek istedim ancak izin vermedi. Normalde bakkala bile gitse beraber giderdik. Annem, babamın kendisine bir şeyler yapabileceğinden korkuyordu. Annem aşağı indikten sonra babamla eve döndüler. Annemin kollarını evde iple bağladı. Niye bağladığını bilmiyorum. Ancak biz kızdık ve açmasını istedik. Sonra annemin kollarını biz açtık" dedi. 

"ANNEME ŞİDDET UYGULADI"

Babasının kardeşiyle ikisini zorla evden çıkardığını anlatan C.Ö.Ş, "Bir şey olacağını hissetim ve kardeşimi Altan amcamların evine bıraktım. Ben de binanın dışına çıktım. Altan amcamın bakkal dükkanına gittim ancak bakkal kapalıydı. Arabası da yoktu. Silah sesinden sonra babam binadan çıkıp koşarak gitti. Babam 3 yıldır eve gelmiyordu. Niye gelmediğini bilmiyorum. Bu süre zarfında annem, ben ve kardeşim iki kez Irak'a yanına gittik. Babam, anneme oradayken şiddet uyguladı. Babam, telefon ile aradığında annemin Facebook'ta ayıp fotoğrafları olduğunu söylüyordu. Söylediği isimlerdeki hesaplara baktığımızda orada ayıp fotoğraflar görüyorduk ancak bu fotoğraflardaki kişi annem değildi. Amcamın anneme şiddet uyguladığını görmedim. Ancak araları iyi değildi. Tartışıyorlardı. Hangi konuda tartıştıklarını bilmiyorum" diye konuştu. 

YURTDIŞI ADRESİ ARAŞTIRILACAK

Mahkeme heyeti, Altan Şahin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirini, savunması alındığı gerekçesiyle kaldırdı. Firari sanığın yurtdışı adresinin araştırılması için yazı yazılmasına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.