Çaldığı Kimliklerle Faturalı Hat ve Akıllı Telefonlar Aldı

Çaldığı Kimliklerle Faturalı Hat ve Akıllı Telefonlar Aldı
Tekirdağ’da, çaldığı nüfus cüzdanlarına kendi fotoğrafını yapıştırıp, cep telefonu bayilerinden faturalı hat ve akıllı telefonlar alan şüpheli, İstanbul Beylikdüzü’nde yakayı ele verdi.
Tekirdağ'da, çaldığı nüfus cüzdanlarına kendi fotoğrafını yapıştırıp, cep telefonu bayilerinden faturalı hat ve akıllı telefonlar alan şüpheli, İstanbul Beylikdüzü'nde yakayı ele verdi.
Kimlik hırsızları, operatör taahhütlü satılan telefonları başkası adına başvurup almaya başladı. Aylık faturaya ek taksitlerle satılan telefonlar, kimliği çalınan kişileri icralık yapıyor. Kimlik bilgileri çalınanlar ise mahkemede bu işlemin bilgisi dışında yapıldığını anlatmaya çalışıyor.

BİNLERCE LİRALIK AKILLI TELEFON ALDI

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi ve Çorlu'da yaklaşık 10 gün önce sahte kimliklerle satın aldığı faturalı hatlar üzerinden akıllı telefon alıp kayıplara karışan şüpheli, daha sonra Kapaklı, Saray ve Çerkezköy'de de aynı yöntemle telefon bayilerini dolandırdı. Binlerce liralık akıllı telefonlarla kayıplara karışan şüpheli, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yakayı ele verdi.

"ARKADAŞLARIMIZI UYARDIK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan işletme sahibi Sebahattin Çolakoğlu, "Biz, bahse konu şüphelinin bölgemizdeki telefon bayilerinde dolandırıcılık yaptığını tespit ettik. Şahsın resimlerini, yetkili satış noktalarının oluşturduğu WhatsUp grubuna gönderdik ve arkadaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyardık. Fakat sonrasında şüphelinin İstanbul Beylikdüzü'nde yakalandığını öğrendik" dedi.

Bu yöntemle hem faturalı hat ve akıllı telefonların alındığı bayilerin mağdur edildiğini söyleyen Sebahattin Çolakoğlu, "Hem de kimlikleri çalınan vatandaşlarımız mağdur oluyor. Kimliği çalınan vatandaş, birkaç gün sonra bir de bakıyor ki 3 bin liralık telefon borcu altına girmiş" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.