Çalıntı Otomobil Satan Çete Çökertildi

Çalıntı Otomobil Satan Çete Çökertildi
İstanbul'da hırsızlardan aldıkları çalıntı otomobilleri sahte belgelerle pazarlayan çete üyesi 9 kişi, polis tarafından yakalandı.
İstanbul'da hırsızlardan aldıkları çalıntı otomobillerin şase numaralarını, kaza yapmış aynı model araçlarla değiştirerek sahte belgelerle pazarlayan çete üyesi 9 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerle birlikte aynı yöntemle çalınıp satılan 34 otomobil ile çalıntı otomobillere ait olduğu tespit edilen çok sayıda parça ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen çete üyelerinden 4'ü tutuklandı.


ÇALINTI ARAÇLARI 2 İLE 5 BİN LİRAYA ALIYORLARMIŞ


Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine, çalıntı otomobillerin şase ve motor numaralarını değiştirerek satan bir şebekenin peşine düştü. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şebekenin çalıntı araçları hırsızlardan 2 bin ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlarda satın aldıkları tespit edildi. Daha sonra bu araçlara, kaza sonrası kullanılmaz hale gelen aynı model ve renkteki araçların motor ve şase numaralarının yerleştirildiği öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları otomobilleri, sözde kaza yapmış araçları tamir ettirmiş gibi sahte evraklarla pazarladıkları belirlendi. Polisin takibi sonucu kimlikleri belirlenen 9 çete üyesini yakalamak için önceki gün operasyon yapıldı

34 ÇALINTI OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Oto hırsızlık Büro amirliği tarafından İstanbul'un Kadıköy, Maltepe, Avcılar, Üsküdar, Küçükçekmece, Eyüp ilçelerinde ve Kocaeli ilinde yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çalındıktan sonra motor ve şase numaraları değiştirilen 34 otomobil ele geçirildi. Ayrıca çalıntı araçlara ait olduğu tespit edilen onlarca parçanın da bulunduğu belirtildi.



ÇALINTI OTOMOBİLLER SAHİPLERİNE VERİLECEK


Şüphelilerle birlikte ele geçirilen motor ve şasi numaraları değiştirilmiş 34 otomobil Kağıthane'de bulunan bir otoparka çekildi. Bu otomobillerde yapılacak incelemenin ardından gerçek sahipleri tespit edildikten sonra teslim edilecekler.

Poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 Şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.