E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattılar

E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattılar
Avcılar sahilinde bulunan restoran ve kafelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılacağını öne süren işletmeciler ve çalışanlar buduruma tepki göstermek için E-5'i trafiğe kapattı.

 Sahilde bulunan 26 kafe ve restorana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye kararı çıkarılması, işletmecileri ve çalışanları ayaklandırdı. Yaklaşık 50 kişi, bu duruma tepki göstermek için yürüyüşe geçti.

26 eğlence mekanı için yıkım kararı

26 adet restaurant, bar, disconun içerisinde bulunduğu eğlence mekânları için yıkım kararı alındı. Karara isyan eden işletme sahipleri eylem yaptılar.

Yıkım kararı, 23 Şubat 2013 Cuma günü öğleden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerince işletme sahiplerine tebliğ edilirken, kararın 25 Şubat 2013 Pazartesi uygulanacağı şok etkisi yarattı.

 İşletme sahipleri yıkım kararına itiraz etme haklarının bulunmadığını dile getirirlerken bir çok işyeri sahibi ise alınan karara saygı duyarak hiç değilse eşyalarımızı taşımak için birkaç gün süre verilseydi diye sitem ettiler.

Seslerini duyura bilmek için İstanbul Avcılar E5 karayolunu trafiğe kapatan işletme sahipleri  daha sonra metrobüs yolunu trafiğe keserek kısa bir basın açıklaması yaptılar. Yetkililerden sadece toparlanmaları için süre talebinde bulunanların aynı sıra tapulu olan iş yeri sahiplerinin ise daha da öfkeli oldukları gözlendi.

K.Çekmece Belediyesi  1990 yılında 49 yıllığına bize kiraya verdi, elimizde sözleşmelerimiz var, 1994 yılında maliye bakanlığının vermiş olduğu izin belgelerimiz var, diyerek tepki gösteren işletme sahipleri İSKİ tarafından alınan bu karara anlam veremediklerini kaydettiler.

İşletmeciler restoran ve kafelerin kapatılması halinde burada çalışan birçok kişinin mağdur olacağını dile getirdi. Yaklaşık 10 dakika yolu trafiğe kapatan kalabalık, eylemine son verince trafik normale döndü.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.