Emniyet Müdür Yardımcısı'nın Öldürdüğü Ahmet'in Ailesi Konuştu

Emniyet Müdür Yardımcısı'nın Öldürdüğü Ahmet'in Ailesi Konuştu
Halkalı'da Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz tarafından öldürülen Ahmet Sülüşoğlu'nun ağabeyi, "Terörist olduğu zannedilerek vurulması bize çok dokundu." dedi.

Küçükçekmece Halkalı'da trafikte tartıştığı Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz tarafından 3 kurşunla öldürülen 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu'nun ailesi konuştu. Oğlunun başına, kalbine ve omzuna aldığı 3 kurşunla hayatını kaybettiğini belirten Mehmet Sülüşoğlu, "Beni karakola çağırdılar. 'Bizimkilerden bir tanesi vurmuş' dediler. Ahmet hayatta silah taşımaz dedim. Tutanak tuttular." dedi. Ağabey Mecnun Sülüşoğlu da "İlk ifadesinde vuran arkadaş, 'terörist olduğunu zannettim o yüzden vurdum.' demiş. Bu bize çok dokundu." diye konuştu.

"O MİZACA SAHİP DEĞİL"

Bir benzin istasyonunun marketinde kasiyer olarak çalışan Ahmet Sülüşoğlu'nun TIR şoförü olan ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu olayı duyar duymaz seferde olduğu Bulgaristan'dan Türkiye'ye döndü. Aile olarak cinayetten 9 saat sonra haberleri olduğunu söyleyen Mecnun Sülüşoğlu, "Artık ne olduysa gururuna yediremeyip önünü kesmiş arabanın. Tartışmaya başlamışlar, polisin silahını görmüş, gidip kuru sıkı bir silah bulmuş. Çok tahrik olduğundan şüpheleniyoruz. Normalde o mizaca sahip bir insan değil." diye konuştu.



"TERÖRİST SUÇLAMASI ÜZDÜ"

Kardeşini müzik dinlemeyi seven, hayvan sevgisi olan, sakin, sessiz, sabıkası olmayan normal bir insan olarak tarif eden Mecnun Sülüşoğlu, kendilerini en çok üzenin Emniyet Müdürü'nün, cinayetin ardından verdiği ilk ifadede kardeşini terörist olarak suçlanması olduğunu söyledi. Mecnun Sülüşoğlu, "İlk ifadesinde vuran arkadaş, 'terörist olduğunu zannettim o yüzden vurdum.' demiş. Bu bize çok dokundu. Kamera kayıtları olduğunu düşünmüş olacak ki, tekrardan ifadesini değiştirmiş." diye konuştu.

Olayı görenlerin ifade vermesini isteyen acılı ağabey, "Biz de yaşıyoruz zaman zaman. Anlık bir agresifliktir, ayrılır gidersiniz. Ancak Ahmet'in üstelemesini anlamıyorum. Zannediyorum gururuyla çok oynanmış." diye konuştu.

"KİMSE KONUŞMUYOR"

"Eğer bir trafik tartışmasından insanlar ölüyorsa orada insanlık ölmüş demektir." diyen Amca İbrahim Sülüşoğlu ise, yeğeninin hiçbir hırçınlığının olmadığını belirterek, polisin olayla ilgili kendilerine yeterince bilgi vermemesinden yakındı. "Sanki talimat verilmiş 'konuşmayın' diye, Atatürk dövmesi taşıyan bir insan. Terörist olamaz, mümkün değil." diye konuştu.

"TERÖRİST OLARAK GÖSTERDİLER"

Ahmet'in kendi elinde büyüdüğünü söyleyen yengesi Serpil Sülüşoğlu, "Sabah işe giderken kuşlara yem koyar, su koyar öyle gider. Çok efendi, çok ağırbaşlı öyle bir kişiliğe sahipti. Nasıl oldu anlamadım. İnsan köpeğe sıkmaz o kurşunu." dedi.

Ahmet'in melek gibi bir insan olduğunu söyleyen yengesi, "Birileri yaptıklarını saklamak istiyor. Terör olarak gösterip kendi paçalarını sıvamaya çalışıyorlar. Madem öyle zannediyorsunuz. Yaralayın. Alın sorgulayın, arkasındaki gücü bulun. Vuran kişi ıskalayacak bir kişi değil ki, direkt hedefe, kalbine ateş etmiş, Ayağından vurabilirdi. Cumhuriyetçi bir çocuktu. Burasında aslan dövmesi vardı. Herkes bıraksa ben bırakmayacağım olayın peşini. Bu kadar kolay mı? O silahlar bizlerin silahı. Bizlerin vergileriyle alınan, bizleri korumak için alınan silahlar. Kimse kendi egosunu tatmin etmek için kimseyi vuramaz." dedi.

"BU ÜLKEDE ADALET YOK"

9 saat boyunca kendilerine haber verilmediği bilgisini tekrarlayan Serpil Sülüşoğlu, "Neden o kadar saat bekliyorlar, zaman kazanmak için mi, kendilerine göre bir adalet sağlamak için mi? Ahmet uyuşturucu kullanıyordu, Ahmet teröristti. Çünkü hafifletici sebepler, karşı taraf için. Öyle bile olsa bir insanı ayağından vurabilirsiniz değil mi, bu mu adalet, orman kanunları mı var? Büyük büyük adalet saraylarını yapıyorlar, ama bu ülkede adalet yok." şeklinde konuştu.

ACILI BABALARI GÖSTERDİ

Oğlunun otopside çekilen fotoğraflarını kameraya gösteren ve oğlunun başına, kalbine ve omzuna aldığı 3 kurşunla vurulduğunu söyleyen baba Mehmet Sülüşoğlu konuşmakta güçlük çekti.

Mehmet Sülüşoğlu, "Beni karakola çağırdılar. 'Bizimkilerden bir tanesi vurmuş' dediler. Ahmet hayatta silah taşımaz dedim. Tutanak tuttular." diye anlattı. Acılı baba olayın detaylarının kendisine anlatılmamasından da yakındı.

SESSİZCE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ahmet Sülüşoğu'nun kısa bir süre önce boşandığı eşi Gözde de aileyi yalnız bırakmadı. Kameralara konuşmak istemeyen Gözde bir köşede oturup gözyaşı döktü.

KURU SIKI TABANCASI VAR MIYDI?

Aile Ahmet Sülüşoğlu'nun kuru sıkı da olsa tabancası olmadığını, tartışmadan sonra olay yerinden ayrılarak bir arkadaşından kuru sıkı silah alarak yeniden olay yerine döndüğü bilgisini verdi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.