Esenyurt ve Sultangazi Terör Operasyonları: 7 Gözaltı

Esenyurt ve Sultangazi Terör Operasyonları: 7 Gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Esenyurt ve Sultangazi'de yapılar operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Esenyurt ve Sultangazi'de yapılar operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.
EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Esenyurt'taki operasyon ile ilgili şu bilgilere verildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmada PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde, Esenyurt'ta faaliyet gösteren kişilerin el yapımı patlayıcı temin edebileceği, bombalar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirebileceği yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda yürütülen çalışmalarda; Salı günü saat 20.40 sıralarında 6 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda; etki gücü bilye ile arttırılmış parça tesirli, fitil ateşlemeli basınç etkili el yapımı bomba, tabanca, bu tabancaya şarjör ve 4 fişek, muşta ile dijital malzeme ele geçirilmiştir"

İ.Ö.'YÜ VURAN SİLAH BULUNDU

Sultangazi'de operasyonla ilgili ise, "07.01.2015 tarihinde Sultangazi'de meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişiden elde edilen tabancanın yapılan balistik incelemesinde, bahse konu silahın 31.07.2014 tarihinde Sultangazi Mahallesinde PKK/KCK terör örgütü ile sol bir terör örgütü arasında meydana gelen silahlı çatışmada İ.Ö. isimli kişinin öldürülmesinde kullanıldığı tespit edilmiş, bahse konu kişinin tedavisinin ardından 14.01.2015 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" denildi.

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde iki grup arasındaki çatışmanın ortasında kalan 16 yaşındaki İ.Ö. hayatını kaybetmişti. -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.