Eski Rektör Sedat Laçiner gözaltında

Eski Rektör Sedat Laçiner gözaltında
ÇANAKKALE'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu çok sayıda kişi göza


FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah saatlerinde 28 ev ve işyerlerine yaptığı baskında ÇOMÜ'nün bir önceki Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner'in yanısıra, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) eski başkanları, bir doktor, bir avukat, işadamları, yardımseverler, üniversite öğrencilerin de bulunduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinden gözaltına alınanlar polis ekiplerince tek tek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan operasyonun Ankara merkezli ve Çanakkale dışındaki bazı illeri de kapsadığı öğrenildi. 

28 NİSAN'DA DA BASKIN YAPILMIŞTI

Çanakkale'de polis, geçtiğimiz 28 Nisan tarihinde de ÇAGİAD binasına baskın gerçekleştirerek, içeride arama yapmıştı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanlara el koyarak incelemeye almıştı. Operasyonun 2012 yılında üniversite öğrencilerine verilen bursla ilgili olduğu belirtildi.

Bugün düzenlenen operasyonun da, 28 Nisan'daki ÇAGİAD'a yapılan baskın ve ÇAGİAD'ın ÇOMÜ ile yaptığı 201 öğrenciye burs anlaşmasıyla ilgili olduğu öğrenildi.


10 İLDEKİ GÖZALTI SAYISI 28'E YÜKSELDİ

'FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet' suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale, İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda, anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı 28'e yükseldi. Ayrıca soruşturma kapsamında 18 şüphelinin ise arandığı öğrenildi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, işadamı ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu gözaltındaki şüpheliler, Çanakkale Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yanındaki Spor Salonu'na götürüldü. Gözaltındaki şüphelilerin, Pazartesi günü Adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.