Esnaftan Artan Hırsızlık Olaylarına Tepki

Esnaftan Artan Hırsızlık Olaylarına Tepki
Küçükçekmece'de esnaflar son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi.
 Küçükçekmece'de esnaflar son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi. İşyeri sahipleri peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle emniyetten yardım beklediklerini söyledi. 
Cennet Mahallesi'nde mağdur olan işyeri sahipleri, her gün yaşanan hırsızlık olaylarının kendilerini bezdirdiğini söyledi. Mahalle esnaflarından İhsan Ayvaz, maruz kaldıkları hırsızlık olayında 14 bin lira maddi kayıpları olduğunu dile getirdi. Ayvaz, “Bu cadde üzerinde olan dördüncü hırsızlık olayı. Yukarıda kuyumcuyu bundan 20 gün önce soydular. Hemen kuyumcunun yan tarafındaki kuruyemişçiyi de soydular. Hırsızların bu bölgeye dadanması büyük bir boşluk nedeni olmalı. Onlar da bu boşluktan faydalanıyorlar. Emniyetten dolayı mı, güvenlikten dolayımı bu boşluk var bilemiyorum. Her tarafı soyuyorlar şu anda.” diye tepkilerini dile getirdi.

İşyerlerine arka kapıdan girildiğini dile getiren Ayvaz, “Arkadan geliyorlar ve giriyorlar. Muhtemelen 4 kişiler. Burada taşınabilir çelik kasamız var, onu alıyorlar. Burada bilgisayarımız ve kasayı alıyorlar. Şirketimizin giriş çıkışlarının olduğu laptopumuzu alıyorlar. Çekmecemizde acil ödemeler için bekletilen 9 bin 600 lirayı çaldılar. Tahminimce bir buçuk iki dakika içinde bu işleri yapıp arka taraftan dolanıp kaçıyorlar. Emniyetten gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

Bir diğer hırsızlık olayı mağdurlarından büfeci Cihan Şahıs ise, “Bundan üç hafta önce oldu. Stantta sigaraları aldılar. Levye ile burayı açıp giriyorlar. O zaman alarm sistemi falan yoktu. Burada her yere dadanıyorlar. Buralarda çoğu yere girdiler. Bulunamıyorlar, neden bulunamıyorlar biz de bilmiyoruz.” diye konuştu.

İhsan Ayvaz’a ait iş yerine giren hırsızların binaya girme çalışmaları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde; hırsız oldukları iddia edilen iki hırsız önce dış zile basıyor. Hırsızlar daha sonra giriş katta bulunan iş yerinde birilerinin olup olmamasından emin olmak için bahçeye geçerek kontrollerde bulunuyor. Bina etrafındaki hareketleri kameralarca kaydedilen hırsızlar daha sonra binanın arka tarafına geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.