Gümrük Ekiplerinden Ambarlı'da Uyuşturucuya Büyük Darbe

Gümrük Ekiplerinden Ambarlı'da Uyuşturucuya Büyük Darbe
Gümrük Muhafaza ekiplerinin Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirdikleri operasyonda 110 kilogram ağırlığında kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
Gümrük Muhafaza ekiplerinin Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirdikleri operasyonda 110 kilogram ağırlığında kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Denizlerde kaçakçılığın önlenmesine yönelik olarak Güney Amerika ülkelerinden gelen gemiler takibe alınırken, yürütülen çalışmalar "rip-off" (kapkaç) olarak adlandırılan bir yöntem ile yüklerin üzerinde veya soğutucu konteynerlerin soğutucu bölmelerine gizlenerek kaçırılan uyuşturucular üzerine yoğunlaştırıldı.

Risk analizi sonucunda Ekvador Guayaquil çıkışlı Singapur bayraklı M.B. isimli gemi İzmit Evyap Limanı'ndan hareket ettikten sonra izlemeye alındı. Ekvador'dan kalkarak Panama, Bilbao, Malta ve İzmit sonrasında İstanbul Ambarlı Limanı'na gelen geminin takibi liman girişine kadar sürdürüldü.

Tahliye edilen 80 adet soğutuculu konteynerde gerçekleştirilen aramada, muz yüklü konteynerdeki kolilerinin üzerinde 4 adet siyah renkli çanta tespit edildi.

Muhafaza memurları tarafından açılarak kontrol edilen çantaların içinde dikdörtgen şeklinde preslenmiş bej paketler ortaya çıkarıldı. Paketler içerisinde bulunan beyaz renkli toz maddeden alınan numunelerin ön analizi sonucunda söz konusu maddenin kokain cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı.

96 paket halinde ele geçirilen toplam 110 kilogram ağırlığındaki uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 35 milyon TL olduğu belirlendi.

Gümrük Muhafaza birimleri tarafından bugüne kadar tek seferde en yüksek miktarda kokain cinsi uyuşturucu yakalamasının gerçekleştirildiği olayla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu ve adli tahkikat başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.