Gümrükte Bonzai Operasyonu

Gümrükte Bonzai Operasyonu
RO-RO gemisi ile getirilen TIR'ın gizli bölmelerinde toplam 5 kilo 425 gram kokain ve bonzai ele geçirildi.
Gümrük Muhafaza ve Emniyet ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda İtalya üzerinden Türkiye'ye getirilen toplam 5 kilo 425 gram kokain ve bonzai ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iletilen istihbari bir bilgide, gemiyle İtalya'dan Türkiye'ye gelecek olan Hollanda plakalı bir TIR'da uyuşturucu madde olabileceği belirtildi.

TIR GEMİ İLE GETİRİLDİ

Bunun üzerine, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde bir çalışma başlatıldı. Söz konusu istihbarat bilgilerini değerlendiren Pendik Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri İtalya Trieste limanından gelecek olan Ro-Ro gemisinde bulunan tüm yabancı plakalı araçları teker teker inceledi. Ekipler Hollanda'dan gelecek aracın bu gemide olduğunu tespit etti.

Araçla ilgili detaylı bilgilere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bilgisayar programları üzerinden ulaşan ekipler aracın gemi üzerindeki konumuna ulaştı. Sistem üzerinden yapılan sorgulamalar sonucunda aracın daha önce de Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.

Kimliği belirlenemeyen şoförün aracı gemiden alacağını tespit eden ekipler, aracı uzaktan izlemeye başladı. Şoförün aracı almaya gelmesinin ardından, TIR "gamma-ray" taramasına götürüldü. Yapılan tarama sonucunda dorsenin dolap kısmında ve çekici içinde yoğunluk tespit edilmesi üzerine, araç arama hangarına çekildi.

BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı detaylı aramada dorsenin solunda bulunan yemek dolabının içerisinde 5 paket halinde 4 kilo 370 gram ağırlığında bonzai adlı uyuşturucu madde bulundu.

Aracın çekisinde yapılan aramada ise şoför kabininde bulunan buzdolabının içerisinde bebek maması kutusu içinde ise alüminyum folyoya sarılı 1 kilo 55 gram kokain ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun toplam ağırlığı 5 kilo 425 gram olarak belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.