Hepsi serbest

Hepsi serbest
Ana akım medyanın fotoğraflarını, “Emniyete eylem düzenleyecekken işte böyle yakalandılar” başlığıyla servis ettiği ancak üzerlerinde yöresel kıyafetleriyle düğüne giden altı gencin tamamı serbest bırakıldı.
Önceki gece Esenyurt’ta gözaltına alınan ve dün birçok haber sitesinde emniyete eylem hazırlığındayken yakalandıkları öne sürülen altı gencin sorgulaması tamamlandı.

DİHA’ya konuşan Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Şerafettin Adli, mahkemeye gençlerin katılacağı düğünün davetiyesini ve gençlerin düğüne gitmek için kiraladıkları arabanın sözleşmesini de sunduklarını söyledi.

Medyanın yalanının aksine gençlerin düğüne gittiklerini kanıtladıklarını belirten Adli, altı gençten 18 yaşının altında olan birisinin savcılık ifadesinin ardından diğer beşinin ise mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldığını söyledi.

Önceki gün bir yakınlarının Kıraç’taki düğününe katılmak için yöresel kıyafetlerini giyerek özel araçla yola çıkan gençler, polisler tarafından sadece kıyafetleri nedeniyle gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.