İstanbul’da 14 bin 500 polisle huzur operasyonu

İstanbul’da 14 bin 500 polisle huzur operasyonu
İstanbul’da 14 bin 500 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve aranan şahıs ele geçirildiği bilgisini...
İstanbul’da 14 bin 500 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve aranan şahıs ele geçirildiği bilgisini verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 14 bin 500 polisle 39 ilçe genelinde asayiş uygulaması yaptı. Operasyon, özellikle suç oranının yüksek olduğu Beyoğlu ilçesinde yoğunlaştı. Polis ekipleri, önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Açılmayan kapılar koçbaşı ile kırılarak içeri girildi. Aramalara eğitimli narkotik köpekleri de katıldı. Polis helikopteri de havadan operasyona destek verdi. Ekipler, metruk binalar, bina bahçeleri ile şüpheli araçları didik didik aradı. İnternet kafe ve benzeri yerlerde de kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu silah da ele geçirildi. Haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda kişi de uygulama sırasında yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, Taksim Meydanı’na gelerek uygulama yapan polisleri denetledi. Basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren Selami Altınok, uygulamayla polisin önleyici kolluk kuvveti görevini ön plana çıkartmayı amaçladıklarını ifade etti. İstanbul’da huzur ve sükunu sağlamayı hedeflediklerini belirten Altınok, uygulama neticesinde çok olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirdi. Altınok’un, polisin asli görevinin suçun işlenmeden önce gerekli tedbirler alması gerektiği algısını topluma göstermek istediklerini aktardı. Uygulamanın 39 ilçenin genelinde yapıldığını söyleyen Altınok, çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde, silah ve aranan şahısların yakalandığını net rakamların ise daha sonra açıklanacağını ifade etti. Altınok, İstanbulluların huzur içinde yaşamaları için çalışmalarını yürüttüklerini ve kendilerine belirterek kendilerine güvenilmesini istedi. IŞİD terör örgütünün rehin aldığı konsolosluk çalışanları arasında İstanbul’da görevli polis memurlarının da olduğunu aktaran Altınok, rehinelerin kurtulmasıyla ilgili herkese gözaydınlığı diledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.