Jandarmadan 'seyyar karakol'

Jandarmadan 'seyyar karakol'
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmete giren Jandarma Mobil Karakolu, yarın basına tanıtılacak
Merkezden uzak bölgelerde hizmet veren Jandarma Mobil Karakolu, yarın basına tanıtılacak.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, tanıtım, yarın Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Jandarma Mobil Karakolu ile merkezden uzak bölgelerde emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşlara yerinde kolluk hizmeti sunulması amaçlandı. Ön kısmında, ihbarlara en kısa sürede ve en doğru yoldan ulaşabilmek için 1 navigasyon cihazı bulunan araçta, kimlik ve araç sorgusu yapabilen, harekat merkezine eşzamanlı yer ve konum gönderebilen, adli olaylarda ve olay yerinde, vatandaşların karakola gitmesine gerek kalmadan, adli evrakların düzenlenmesini sağlayan 1 dizüstü bilgisayar ve yazıcı yer alıyor.

Araçta biri içte, ikisi ön ve arkada olmak üzere toplam 3 kamera bulunuluyor. Kamera görüntülerini anlık harekat merkezine aktarabilen, hafıza kartına depolayan kamera kayıt cihazı, görüntülerin izlenebileceği 17 inçlik LCD ekranın yer aldığı araçta, personelin evrak düzenlerken kullanabileceği 2 katlanabilir sehpa ve üzerilerinde de evrakların konulduğu cepler bulunuyor.

Aracın orta bölümünde kendi etrafında dönebilen, arka bölümde ise personelin uzun görevlerde kullanabileceği çift kişilik yatak haline gelebilen koltuk, bunun altında kilitli çekmeceler, personelin kullanabileceği mini buzdolabı, klozet, lavabo, 50 litrelik temiz su tankı, dolap ve jeneratör yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.