Muz Yüklü Konteynerden 15 Kilo Kokain Çıktı

Muz Yüklü Konteynerden 15 Kilo Kokain Çıktı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Avcılar Ambarlı’da yaptığı operasyonda, muz yüklü konteynerde 15 kilo 108 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Avcılar Ambarlı’da yaptığı operasyonda, muz yüklü konteynerde 15 kilo 108 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyon jandarma kamerasına yansıdı. 

Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kolombiya’dan hareket eden Singapur bandıralı M.B isimli bir yük gemisinde uyuşturucu madde kokain gizlendiği ve Avcılar Ambarlı’da bulunan Kumport limanına geleceği ihbarını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden yolculuğu süresince tüm hareketlerini izlemeye aldı. Dün Sabah geminin Ambarlı’daki limana girmesiyle birlikte jandarma ekipleri ve gümrük muhafaza memurları ortak operasyon yaptı. Uyuşturucu maddenin gizlendiği daha önceden tespit edilen konteyner ile bunlardan sorumlu firmaya ait toplam 10 adet konteyner önce x-ray cihazı ile kontrol edildi. Narkotik köpekleri ile birlikte yapılan arama sonucunda muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde gizlenmiş, toplam piyasa değeri 3 milyon lira olan 15 kilo 108 gram kokain maddesi ele geçirildi. 

Olayla ilgili olarak Türk uyruklu bir kişi yakalanarak adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. 

Yakın zamanlarda yapılan operasyonlarda 114 kilogram eroin ve 795 kilogram esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.