Özgecan'ın katil zanlıları hakkında flaş gelişme

Özgecan'ın katil zanlıları hakkında flaş gelişme
Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Şubat'ta öldürülen Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren üç kişi hakkında tamamlanan hazırlık soruşturması sonucu hazırlanan iddianame Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu
Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu 3 kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesi durumunda Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek, ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel sahiple kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanacaklar.
 
  
3 İSİME DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


Soruşturmayı yürütün Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından hazırlanan iddianame, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede zanlı Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Özgecan Aslan Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürüldü. ARdından cesedi yakılarak dere kenarına atıldı.  Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesiyle bulundu.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, muhafazakar olmayan kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi.

KARA PAZARTESİ

Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

'DİRENEREK TECAVÜZ ETMEMİ ENGELLEDİ'

Anlattıklarıyla sorguyu yapan görevlilerin bile kanını donduran katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan ile kız arkadaşını Tarsus'taki AVM önünden aldığını, diğer kızın yolda indiğini belirterek, hava kararmak üzereyken vahşete uzanan korkunç dakikaları şöyle anlatmıştı:

"Özgecan 'Mersin'e gideceğim' dedi. Ben D-400 karayolu yerine Hal Kavşağı'ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi daha sonra fark etti, bana bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum tecavüz etmek amacı ile saldırdım. Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı. Çok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı. Bir anda kendimi kaybettim. Araçta bulunan bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Sinirden korkudan ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim, cesedi yaktım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.